Így került kapcsolatba a kriptókkal a népszerű rajzfilmsorozat alkotója

A Bloomberg egyik riportjából érdekes részlet derült ki arra vonatkozóan, hogy hogyan került kapcsolatba a Tetherrel a népszerű Gógyi felügyelő című rajzfilmsorozat megalkotója.

A Tether (USDT) egy stabilcoin, amely az amerikai dollárhoz van kötve. Az első tokent még 2014-ben bocsátotta ki a Tether Limited Inc., a vállalat pedig úgy tervezte a valutát, hogy egy token 1 dollárt érjen, így a Tether Limited minden egyes kibocsátott USDT után 1 USD értékű eszköztartalékot tart fenn.

Ma már egy Bahama-szigeteki bank elnöke a Gógyi felügyelő megalkotója

A cég összesen 69 milliárd tokent bocsátott ki, ezért a Tether-nek 69 milliárd dollárral is kell rendelkeznie, az viszont nem világos, hogy a vállalat hol és miben tartja a vagyonát. Ennek járt utána a Bloomberg egyik riportere, Zeke Faux, aki több vállalatot és bankot is megkérdezett a Tether tartalékaival kapcsolatban.

Ugyanakkor csak egy pénzintézet volt hajlandó elárulni Faux-nak, hogy együttműködik a Tetherrel: a Deltec Bank & Trust, amelynek a Bahamákon van a székhelye. És itt válik érdekessé a dolog: a bank elnöke Jean Chalopin, a DIC Entertainment produkciós cég alapítója, valamint a népszerű rajzfilmsorozat, a Gógyi felügyelő társalkotója. Faux az interjú után így írt Chalopinról:

„Csinált magának egy csésze teát, és elmondta, hogy 1987-ben jött a Bahamákra, miután eladta az első animációs stúdióját, a DIC Entertainmentet. A DIC eladásából meggazdagodott, és vett egy kastélyt Párizs mellett, illetve egy házat a Bahamákon, amely később a főgonosz otthonául szolgált a 2006-os Casino Royale című James Bond-filmben.”

Chalopin a Deltecnél bankolt, majd befektetett, és később a legnagyobb részvényesévé vált. A bank működését kiterjesztette a kriptókra, végül 2018 novemberében felvette a Tether-t az ügyfélkörébe. Chalopin egyébként azt is elárulta, hogy a bankja jelenleg 15 milliárd dollárnyi, a Tether-hez köthető pénzt kezel.