Így tudsz YouTube videókat nézni idegesítő hirdetések nélkül, méghozzá ingyen!

A zavaró YouTube hirdetések ingyenes kiiktatására nyújt megoldást egy nyílt forráskódú androidos app, a NewPipe.

Nincs is annál frusztrálóbb dolog, mint mikor kedvenc YouTube videóid nézése közben újra és újra felbukkan egy hirdetés. A YouTube-on lehetőség van a hirdetések eltüntetésére, azonban ehhez egy fizetős szolgáltatásra, a YouTube Premium-ra kell előfizetni. A szolgáltatás az első hónapban ingyenes, azt követően pedig 11.99 euróba (kb. 4400 forint) kerül havonta.

Amennyiben szeretnéd ezt az összeget megspórolni, érdemes elgondolkodnod az ingyenes nyílt forráskódú alkalmazás, a NewPipe használatán. A NewPipe ugyanazt az eredeti YouTube élményt kínálja, csak idegesítő hirdetések és mindenféle engedélykérés vagy regisztráció/bejelentkezés nélkül. Emellett egy gyorsan működő alkalmazásról van szó, amely kíméletes az akkumulátorral is és kevés adatforgalmat igényel.

NewPipe

Forrás: androidfreeware.net

A NewPipe funkciói

Audio és videó fájlok letöltése

A NewPipe lehetővé teszi az egyes videókhoz tartozó fájlok letöltését különböző fájlformátumokban és felbontásban. Letöltéskor választani lehet audio és videó fájlok közül, de akár a videóhoz tartozó leírás letöltésére is lehetőség van.

Lejátszás a háttérben

Az alkalmazás egyik nagy előnye, hogy a háttérben is lehet zenét hallgatni vele, éppúgy, mint a YouTube Premium esetében. Ez azt jelenti, hogy egy másik applikáció megnyitását vagy a telefon lezárását követően is működik a NewPipe a háttérben.

Felugró ablakos lejátszás

Popup Lejátszó

Forrás: newpipe.schabi.org

A videókat felugró ablakban is nézheted, amely átméretezhető és mozgatható is. Ennek előnye, hogy nem kell megszakítanod a videó nézését még akkor sem, ha például valamire rá akarsz keresni gyorsan a Google-ön, vagy épp fontos emailed érkezett.

YouTube-os alapfunkciók

A NewPipe-ban elérhetők természetesen mindazok az alapfunkciók, amelyek a YouTube-on is jelen vannak: így létre lehet hozni lejátszási listákat, fel lehet iratkozni csatornákra, meg lehet jelölni a kedvenc videókat, valamint a lejátszási előzmények is tárolásra kerülnek.

A NewPipe letöltése

A NewPipe-ot le lehet tölteni Android-ra közvetlenül a weboldalról, vagy kikereshető az F-Droid névre hallgató szigorúan open source alkalmazásokat listázó áruházból. (Google Play áruházból nem letölthető.)

Kapcsolódó: