Így változik szeptemberben a Bitcoin, Ethereum és XRP árfolyama

A szeptember beköszöntével a legnagyobb mérettel rendelkező kriptopénzek továbbra is negatív tengelyen mozognak. Írásunk idején az előző 30 nap során a Bitcoin 11.6%-ot, az Ethereum 11.5%-ot, míg az XRP 20.7%-ot vesztett értékéből.

Mindhárom token árfolyama jelentős zuhanáson ment keresztül augusztus 17-e után. Ezt pedig úgy tűnik az augusztus 29-én látott rally sem tudta ellensúlyozni. Sőt, a rövid erősödést szinte azonnal eladási hullám követte.

Ezeknek tükrében nézzük meg, mire lehet majd számítani szeptember során a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező kriptok árfolyamától.

Ismét 30 000 dollárnál lehet a Bitcoin?

A BTC elmúlt szeptembereit megvizsgálva azt láthatjuk, hogy a legnépszerűbb kriptonak általában kihívást jelent az őszi hónap.

13 év szeptemberének árfolyamából mindössze 4 olyan alkalom volt, amikor a Bitcoin értéke képes volt a növekedésre. Ráadásul 2017-től kezdve a BTC minden hónapot negatívan zárt. Kérdés, hogy vajon a negatív trendet képes lesz-e idén megtörni a BTC.

Bitcoin teljesítmény szeptember

A kereskedők számára a 30 000 dolláros szint komoly pszichológiai szereppel bír. Idén pedig mindössze néhány rövid időszakon kívül a BTC értéke szinte folyamatosan a 25 000 dolláros szint magasságában mozgott.

A 20 napos mozgóátlag alapján sokan úgy vélik, hogy érdemes lehet további fájdalmakra is felkészülni. Eric Krown kriptoelemző a napokba közzétett videójában úgy vélekedik, hogy amennyiben a következő néhány napban nem látunk pozitív kitörést, úgy további szakadásra lehet készülni.

Az ETH beelőzheti a BTC-t

Hasonlóan a 30 000 dolláros Bitcoin szinthez, az Ethereum sem volt képes a 2000 dollárt sokáig tartani idén. Ennek ellenére ha sikerülne ezt a szintet megugrani, abban az esetben feltehetőleg egy hatalmas bikafutamra kell majd készülni.

Érdekesség, hogy 2023 második felében az Ethereum túlszárnyalta a Bitcoint, és nem zárható ki, hogy ez továbbra is így marad. A folyamatban azonban kulcsszerepe van a 2000 dolláros szintnek, így a befektetőknek erre kell a legjobban figyelni.

Szintén érdekesség, hogy az előző hónapokban a Bitcoin meghatározó jelenléte a szektorban csökkenni kezdett. Míg júniusban a teljes kriptoszektor 52%-át tette ki a BTC, mostanra ez 50% alá süllyedt.

Ezzel kapcsolatban izgalmas elemzést láthatunk CryptoWorldJosh-tól YouTubeon. A szakértő úgy vélekedik, hogy abban az esetben, ha a BTC szerepe tovább csökken, fordítottan arányosan fog erősödni az Ethereum.

“Ha végül azt látjuk, hogy a 47.5% alá megy [a Bitcoin], akkor valószínűleg egy altcoin szezon fog beköszönteni és sokkal nagyobb hozamokat lehet majd elérni, mint a Bitcoinnal.”

Ez a folyamat azonban feltehetőleg hosszabb lesz, így kicsi az esélye, hogy még idén hasonlót látunk majd.

Az XRP ára a 200 napos EMA-hoz kötött

Az XRP árfolyama hihetetlen volatilis volt az elmúlt hónapokban, hiszen pillanatok alatt közel 100%-kal erősödött az árfolyam július közepén. Ezt azonban most is tartó eladási hullám követett.

Írásunk idején az XRP közel 3 hete a 0.5 dolláros sávban mozog.

Az elemző Lockridge Okoth szerint érdemes lehet a kereskedőknek felkészülni némi csökkenésre, 0.48 dollárig. Abban az esetben pedig, ha ezen a szinten a támogatás gyengének minősül úgy a 0.46 dollár lesz feltehetőleg a következő lépcsőfok lefelé.

Bár jelenleg a kitörésre kicsi az esély, nem zárható ki. Technikai értelemben belátható időn belül a 0.8 dolláros szint lehetséges.

Milyen kriptokra érdemes még figyelni szeptemberben?

Bár az kétségtelen, hogy a szektor nehéz időszakon megy keresztül, ennek ellenére azonban lehet találni olyan projektet, amibe érdemes befektetni.

Írásunk további részében bemutatjuk a legjobb lehetőségeket, amihez még szeptember során lehetőséged van csatlakozni.

Elsöprő siker a Wall Street Memes

A Wall Street Memes egy online közösség, amely 3 hónappal ezelőtt kezdte meg a natív ERC-20 $WSM érmék előértékesítését. Hála a fejlesztők mögött álló erős közösségnek, már az első napokban milliós bevételeket ért el a csapat, mostanra pedig már a listázás is belátható időn belülre került.

Amennyiben szeretnél csatlakozni, azt ETH, USDT és bankkártyával is megteheted, azonban már csak 0.0337 dolláros áron juthatsz hozzá a $WSM-hez. Ennek ellenére érdemes vásárolni, és nem csupán a listázás után várható akár 10-szeres hozam miatt.

Ugyanis az Ethereum hálózatának köszönhetően akár stakelheted is az érméidet, amivel így állandó, passzív bevételhez juthatsz.

Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a vásárlás során használt tárcádat csatlakoztatod a stakelési felülethez, majd megadod, hogy mennyi érmét szeretnél lekötni.

Írásunk idején éves szinte 72% hozamot érhetsz el.

Hála az állandóan aktuális, humoros stílusának a Wall Street Memes mostanra az internetes kultúra egyik fontos sarokköve lett. Olyannyira, hogy összesen nem csupán 1 millió felhasználó követi az oldalt, hanem maga Elon Musk is többször reagált a készítők valamelyik vicces posztjára.

Wall Street Memes előértékesítés

Ami pedig még ennél is izgalmasabb, hogy egy kriptobálna több mint 1 millió dollár értékben vásárolt nagyjából 5 perc alatt $WSM érméket. Érthető módon ennek kapcsán sokakban merült fel, hogy Elon is lehetett rejtélyes nagytőkés.

Bármi is legyen az igazság, a Wall Street Memes sikere rendületlenül halad előre, és feltehetőleg a listázást követően is képes lesz kitartani ez a hangulat.

 

Nézd meg a Wall Street Memes oldalát

Csapj le a Launchpad XYZ bónuszaira

A Launchpad XYZ egy “minden az egyben” Web3 platform, aminek segítségével nem csupán profi elemzéseket végezhetsz el. Egyúttal kereskedhetsz kriptoval és NFT-vel, továbbá akár előértékesítéseken is részt tudsz venni és lehetőséged nyílik különböző play to earn játékokkal is játszani.

A készítők ugyanis azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy létrehoznak egy olyan felületet, amelyen keresztül a legfontosabb Web3 kezdeményezéseket egyaránt el lehet érni.

Bár az előértékesítés tempója idáig is jó haladt, hiszen közel 1.6 millió dollárt sikerült mostanáig gyűjteni, a készítők úgy döntöttek, magasabb sebességfokozatra kapcsolnak.

Éppen ezért ha most csatlakozol, számos különleges bónuszban lehet részed.

Launchpad XYZ főoldal

Ilyen például a 19% extra érme, amit a vásárlás után azonnal meg is fogsz kapni. Erre viszont érdemes minél hamarabb lecsapni, hiszen minden héten 1%-kal csökken az ajándékba kapható $LPX száma.

Az érmék mellett pedig amennyiben legalább 50 dollár értékben vásárolnál kriptot, úgy további jutalomban, illetve egy “DOGE” szintű NFT-ben is részesülni fogsz.

Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy hozzáférést biztosít a kapott NFT a jelenleg ingyenes elérhető Launchpad XYZ Telegram csoporthoz. Ebben nem kizárólag tanácsokat kérhetsz a kereskedéseiddel kapcsolatban, hanem különböző kereskedési szignálokhoz is hozzá tudsz majd jutni.

A mostanáig megosztott szignálok között számos olyan volt, amivel 100%, sőt egyes esetekben 1000-7000%-os hozamot is el lehetett érni.

Ha rajongsz a Web3 világáért, akkor a Launchpad XYZ-t kár lenne kihagynod!

Launchpad token vásárlás

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**