Így vásárolhatunk az Amazonnál Magyarországról kriptovalutákkal

Az Amazon a mai napig a legnépszerűbb és legnagyobb forgalmú online webáruház és kereskedelmi platform. Viszont hiába egyre népszerűbbek a kriptovaluták is, a kereskedelmi óriás kapcsán eddig mindig csak pletykák merültek fel, hogy elfogadják a kriptot fizetésre. 2022. áprilisában vezérigazgatójuk is úgy nyilatkozott, hogy ez az opció még a közeli jövőben sem várható. Ettől függetlenül van mód arra, hogy kriptovalutával fizessünk az oldalon.

Néhány kerülőút, ha kriptovalutákat akarunk használni az Amazon oldalán

Egyrészt használhatunk kriptos bankkártyákat, amelyek úgy működnek, mint egy bankkártya, csak egy kriptotárcához vannak kötve. Ilyen például a BitPay, amelynek kártyás megoldását kriptotárcából tölthetjük fel és utána használhatjuk az Amazon oldalán, mint bármilyen más kártyát. A BitPayt nem csak bitcoinnal, de dogecoinnal, ethereummal és XRP-val is fel tudjuk tölteni. A másik opció a kriptos bankkártyák mellett a jóval gyakrabban használt opció. Ennek keretében egy Amazon ajándékkártyát vásárolunk, akár közvetlenül az adott megoldás applikációjából (ilyen a BitPay is). Hasonlóan működik a Bitrefill is, bár ez nem annyira profi még, mint a BitPay, hiszen itt a megvásárolt ajándékkártya kódját nekünk kell másolnunk és megadni az Amazonon.

Van még elég sok hasonló megoldás, mint a Blockcard, de ez utóbbinál is és sok más megoldásnál is vannak országspecifikus korlátozások, amelyekre érdemes odafigyelni regisztráció előtt. És van a harmadik megoldás, amit igazából nem is nevezhetünk kriptovalutás Amazonos fizetésnek. A PayPal vagy éppen a CashApp vonatkozásában az egész folyamat abból áll, hogy a megvásárolt bitcoinunkat átváltjuk dollárra és utána használjuk fel a kereskedelmi óriás platformján. Szóval ez valójában normál vásárlásnak számít. Magyarországon vannak népszerűbb online kereskedelmi platformok is a szállítási nehézségek miatt, mint az Amazon. De például az amazon.de oldalát használva elég sok magyar házhozszállítási lehetőséget találhatunk.