Ilyen cuki Bitcoint még sosem láttál


Az Elon Musk újszülött gyermekének neve körülötti vita (és legyünk őszintén, főleg trollkodás) még el sem csitult, most egy Bitcoin nevű kutya oszthatja meg újra az internet véleményét.

Bitcoin, a kutya

Tegnap az r/bitcoin subredditre történelmi jelentőségű képet töltöttek fel, amelyre azonnal zúdulni  is kezdtek a kommentek: gratulációk, trollkodások, viccek, kérdések sora. És hogy mi váltotta ki ezeket a heves reakciókat, ezt a mély felháborodást és odaadást?

Nem más, mint Bitcoin, a kutya. A felhasználó witnessgreatness101 ugyanis új, Bitcoinnak nevezett kutyáját ölelgetve posztolt a subredditre, a kriptoközösség pedig nem hagyhatta komment nélkül ezt a roppant izgalmas kripto fejleményt – így mi is kénytelenek voltunk csemegézni a legjobb kommentek közül.

Ilyen cuki Bitcoint még sosem láttál
Forrás: Reddit

I see your hodling her”, írta az egyik kommentelő, azaz „látom tartod/hodlizod őt” – rögtön kijátszva a hodl – hold szójátékot. „Do you keep Bitcoin on chain or off chain?” írta egy másik ember azután érdeklődve, hogy vajon a gazda a láncon tartja-e Bitcoint.

Személyes kedvencként azonban egy, a 2020-as internetes kultúrát tökéletesen leíró párbeszédet hadd emeljünk ki a beszélgetésből:

Cringe” írta egy felhasználó, velősen kifejtve érzelmeit a témáról.

CRiNgE” válaszolta az poszt eredeti megalkotója, keményen és bátran visszavágva a személyén (és főként kutyája személyén) ért sértésért.

Nem csak kutyát hívnak bitcoinnak

S bár akármi is a véleményünk a dologról – és van itt elég nagy véleménykülönbség, a ’de cuki’-tól kezdve az ’ez állatkínzás’-ig minden olvasható – Bitcoin, a kutya nem az első, aki a kriptopénz nevét viseli büszkén. Nem csak, hogy korábban már osztottak meg Bitcoin névre hallgató kutyákat Twitteren és egyéb kriptofórumokon is, 2017-ben egy pár még újszülött gyermekét is Bitcoinnak keresztelte meg a kriptopénz iránt érzett hálájuk jeléül. Az akkori reakciók között azért már meglehetősen kevés ’ez de cuki’ komment volt olvasható, a gyermeknek pedig őszintén reméljük, hogy kibírhatók lesznek iskolás évei…

Bitcoin egyébként nagyon boldogan, bár kissé félősen mosolyog a képen a gazdája öléből. Ennél boldogabban már csak a tárcánkból szokott szebben vigyorogni.


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.