Íme a top 10 kriptovaluta a fejlesztési aktivitás alapján

Az idei év eddig kedvez a kriptovaluták számára, ugyanis a piac elkezdett kilábalni a kriptotél időszakából. Ennek hatására a különböző digitális eszközök jelentős értéknövekedést érnek el, és azok fejlesztői is megtesznek mindent sikerességük érdekében.

A fejlesztési aktivitást figyelembe véve a GitHub szerint a Polkadot (DOT) és annak kísérleti hálózata, a Kusama (KSM) érte el a legnagyobb  aktivitást, szám szerint napi 822-vel. Őt követi a Cardano (ADA) 701-gyel, míg a piaci kapitalizáció alapján második Ethereum (ETH) rendelkezik a harmadik legtöbb aktivitással, 634-gyel.

Tovább haladva a rangsorban a negyedik a metaverzum-játék Decentraland (MANA), és az ötödik helyre pedig a Filecoin (FIL) ért be. A legjobb tízben még helyet foglal a Status (SNT), Internet Computer (ICP), IOTA (MIOTA), a Solana (SOL), és a Cosmos (ATOM).

Az első 10 kriptovaluta a napi GitHub fejlesztési aktivitás alapján. Forrás: ProofofGitHub.

Megőrizte első helyét a Polkadot

A Santiment kriptoelemző platform szerint január hónapban szintén a Polkadot állt az első helyen a fejlesztési aktivitást illetően, és úgy tűnik, hogy a jövőben is szeretné fenntartani ezt.

A tíz legnagyobb fejlesztési aktivitással rendelkező kriptovaluta 2023 januárjában. Forrás: Santiment.

Az adatok valóban tükrözik a Polkadot csapatának erőfeszítéseit, miután több tervezetet is közzétettek, melyekkel főként a hálózat sebességén szeretnének javítani.

Másrészt a Cardano is jól teljesít a láncon belüli aktivitásokat figyelembe véve. A 2022-es évben még ez a hálózat állt az első helyen a fejlesztési aktivitásban, és a második helyen pedig a Polkadot állt. Továbbá a Cardano fejlesztői sűrű 2023-nak néz elébe, hiszen rengeteg új projektet jelentettek be az idei évre nézve. Ezek egyike a nemrég elindított stabilcoin, a Djed, amely mögött fedezetként a Cardano natív tokene, az ADA áll majd.