Élesbe állt a Djed, a Cardano saját decentralizált stabilcoinja

A Djed stabilcoin több mint egy év fejlesztés után elindult a Cardano blokkláncon. Az élesítésre tehát azután kerül sor, hogy a tesztnet tavaly május elején már elérhetővé vált mindenki számára.

A Djed stabilcoint úgy tervezték meg, hogy értéke mindig közelítsen az amerikai dollárhoz, és a fedezetként mögötte a Cardano natív kriptopénzének, az ADA tokennek a többlete áll.

Djed

Most tehát a Djed, az amerikai dollárhoz kötött decentralizált stabilcoin több mint egy év fejlesztés után indult el a Cardano blokkláncon. A Djed stabilcoint a Coti blokklánccég fejlesztette a Cardano vezető fejlesztőjével, az Input Outputtal együttműködve.

A Djed célja, hogy a Cardano ökoszisztémában a DeFi protokollok használatakor a volatilis kriptopénzek stabil alternatíváját kínálja.

Minden egyes darab stabilcoin 400-800% közötti túlbiztosítást kap a Cardano natív ADA tokenje által, miközben a SHEN tokent tartalék coinként használják. Ez a túlbiztosítás teszi nagyon hasonlóvá a dai stabilcoinhoz az Ethereum ökoszisztémában. Viszont a Djed a többi algoritmikus stabilcoinhoz hasonlóan rendelkezik pénzverési és égetési mechanizmussal is.

A fejlesztőcsapat azt is megemlítette, hogy más tokeneket, például a Wrapped Bitcoint (WBTC) és a Wrapped Ethereumot (WETH) is tervezik tartalékkénk hozzáadni az ADA mellé.

A hivatalos weboldal szerint a Djed ára 2,67 ADA, a Shen ára pedig 1,08 ADA. Jelenleg 783%-os fedezetaránnyal rendelkezik, amelyet mintegy 20 millió ADA token támogat.

Djed árfolyam

A Djed várhatóan integrálódik majd a Cardano ökoszisztémán belül működő 40 alkalmazásba. Már megkapta a MinSwap, a Wingriders és a MuesliSwap decentralizált tőzsdék támogatását. Korábban a Coti fejlesztőcsapata elmondta azt is, hogy tervezik a DjedPay elindítását is. Ez egy olyan szolgáltatás lesz, amely lehetővé teszi a kereskedők és más kriptoszereplők számára, hogy a stabilcoinban fogadjanak el fizetéseket.