Ingyen tárcákat osztogatnak a Ledgernél egy új partnerség keretében

A kriptos hidegtárcákat gyártó Ledger exkluzív partnerségre lépett a legendás Sotheby’s aukciós házával. Ennek az együttműködésnek a keretében a Ledger tárcákat fog biztosítani az aukciós ház legjobb digitális alkotásai és NFT gyűjteményei mellé. Tehát mostantól a Sotheby’s NFT aukcióinak győztesei egy limitált kiadású, Ledger x Sotheby’s márkanévvel ellátott Nano X tárcákat kapnak majd. A tervek szerint később majd Ledger Stax is bekerülhet a csomagba.

A Ledger most először osztogat ingyen tárcákat

Az október harmadikán tett bejelentés szerint a gyártó a tárcák költségét is állni fogja egy éven keresztül. Nem kifejezetten nagy összegről beszélünk a Sotheby’s aukcióinak összegeit figyelve. A Nano X 149 dollárért, a Ledger Stax pedig 279 dollárért vásárolható meg a Ledger weboldala szerint. A csomag részeként a Ledger támogatni is fogja a Sotheby’s ügyfeleit a tárcák kezelésében és a digitális eszközök biztonságos megőrzésének stratégiáiban. Továbbá a Ledger Academy részeként egy oktatósorozat is elérhetővé válik a Sotheby’s Metaverzumában, hogy a gyűjtők tisztába kerüljenek a web3 koncepciójával.

A Ledger részéről nem ez az első ilyen partnerség. Együttműködnek a Nike tulajdonában lévő, virtuális cipőket gyártó RTFKT-val és a luxusdivatházzal, a Fendivel is. A Sotheby’s aukciós házzal kötött alku viszont az első olyan szempontból, hogy most kínálnak ingyenes tárcákat először ügyfelek számára. Az aukciós ház már eddig is sok millió dollárnyi NFT-t értékesített, legutóbb például a csődbement Three Arrows Capital gyűjteményéből. 2021-ben 100 millió dollárnyi bevételük volt NFT kategóriában. Viszont az kiemelkedő év volt, azóta az NFT-k piaca is bezuhant kissé, együtt a teljes kriptopiaccal.