Ingyenes kriptojátékkal rukkolt el az Ubisoft a Sorare-val együttműködve

Ingyenes kriptojátékot dobott a piacra az Ubisoft, melyet a fantáziafociról elhíresült Sorare-val fejlesztett ki. 

Az Ubisoft a Sorare-val együttműködve, egy új, ingyenes kriptojátékot fejlesztett, One Shot League néven.

A One Shot League, amely tegnap vált elérhetővé a játékosok számára, a Sorare fantáziafocijához nagyon hasonló élményt kínál. A Sorare egyre népszerűbb a felhasználók körében, hiszen már több mint 100 hivatalos engedéllyel rendelkező csapatot és bajnokságot kínál a világ minden tájáról.

A Sorare ezen alapjátékhoz hasonlóan a One Shot League is izgalmas kalandot ígér a focirangóknak, akik a professzionális labdarugók digitális kártyáit használhatják a játékban. A játék a belga Jupiler Pro League hivatalos oldalán indult útjára. Azok a játékosok, akik most regisztrálnak a One Shot League-re, 25 ingyenes Sorare kártyát kapnak, hetente öt kártyát használhatnak fel és pontokat gyűjthetnek. Ha a játékosok a következő meccshét után jelentkeznek, csak 20 kártyát szerezhetnek. A fociszezon 5 hétig tart, a szezon végén a legjobb játékosok díjat kaphatnak, köztük ritka, korlátozott számban elérhető Sorare kártyákat is.

Érdemes megjegyezni azt, hogy a One Shot League fejlesztését az Ubisoft irányította, amely olyan népszerű videojátékok kiadója, mint az Assassin’s Creed, a Just Dance és a Rainbow Six.

Az Ubisoft óriási potenciált lát a kriptojátékokban

A Sorare közleménye szerint az Ubisoft az elmúlt hónapokban gőzerővel dolgozott a játék fejlesztésén. A One Shot League az Ubisoft Strategy Innovation Lab részlegétől származik, amely a cég Entrepreneurs Lab programját vezeti és számtalan startupot támogat, sok blokklánc vállalkozást is. A Sorare is csak egy a sok kriptovaluta startup közül, amely részt vett az Entrepreneurs Lab kezdeményezésben.

Nem ez az első kriptotérhez köthető játék egyébként, amelyet a Ubisoft kínál, hiszen tavaly júniusban a Rabbids Token-t, egy CryptoKitties-ihletésű játékot is a piacra dobott, amely célja az UNICEF megsegítése volt. Az Ubisoft korábban egy Minecraft inspirálta kriptojátékon, a HashCraft-on is dolgozott, de ez végül soha nem jelent meg. Nicolas Pouard, a Ubisoft Blockchain Initiative igazgatója tavaly azt nyilatkozta, hogy a vállalat óriási potenciált lát a kriptovaluta játékokban. Az NFT-k (non-fungible tokens, magyarul nem helyettesíthető tokenek) játékokban való megjelenésével kapcsolatban Pouard úgy fogalmazott, hogy „ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy soha nem látott szinten érdekeltté váljanak a kedvenc játékaikban.”

A Sorare is különösen jó hónapot zárt. A Bloomberg információi szerint a vállalat körülbelül 6,5 millió dollár értékben értékesített focikártyákat februárban, a legértékesebb kártyája minden kétséget kizáróan a Paris Saint-Germain labdarugójáé, Kylian Mbappé-jé volt, amelyért egy rajongó 65 000 dollárt fizetett.

Amennyiben Te is szeretnél csatlakozni a virtuális focihoz, ITT regisztrálhatsz! 🙂