Integrálja a DLive decentralizált videómegosztót a BitTorrent és TRON

A decentralizált DLive streaming platform hivatalosan is csatlakozott a BitTorrent (BTT) ökoszisztémájához és a hálózatát is migrálni fogja a TRON (TRX) blokkláncára.

A bejelentés szerint a DLive és BitTorrent innentől közösen dolgozik a blokklánc alapú élő streaming elterjesztésén. A DLive a BitTorrenten fogja magát hirdetni és mellette a fájlmegosztó rendszerét (BTFS) használja a decentralizáció mélyítése érdekében.

A DLive eddig a Lino blokkláncát használta és a tartalomgyártóit, köztük PewDiePie-t is LINO tokenekben fizette ki. Az integrálás után a TRON blokkláncú BTT tokenek fognak fizetőeszközként szolgálni.

A “DLive egyike a legjobb való világi példáknak a blockchain és a digitális média kombinálására,” nyilatkozta a TRON Alapítvány és a BitTorrent CEO-ja, Justin Sun. “DLive egy nagyszerű megoldás élő médiát gyártó producereknek. Gondoljunk bele, hogy már most milyen értékes az élőben streamelt tartalom a központosított közösségi médiaplatformokon, amelyek kitulajdonítják és előnyt kovácsolnak a felhasználók kemény munkájából. Szeretnénk, ha a DLive értéket teremtene a világban és a TRON és BitTorrent globális közösségének szenvedélyes tartalomgyártóinak.”

A DLive többek között a felhasználói profiljait is migrálni kívánja a BitTorrent rendszerébe.