Intézményi befektető új befektetési alapot indít: több billiót fog érni a kriptó

Travis Kling miután otthagyta vezetői állását a Steven Cohen Point72 befektetési alapnál úgy döntött, saját kriptovaluta befektetési alapot indít. Kling döntésével nagy port kavart és sokan bátor lépésnek vélték, de ez nem volt elég, hogy megmentse az egy hónapra rá összeomló kriptopénz piacoktól.

Az elkövetkező kilenc hónapot a medvék uralták ami lassan de biztosan kivéreztette a kriptogazdaságot, és sokan, kik 2017-ben álmodozó szemmel ordibálták tele a sajtót, hogy ez a jövő, nekik mára már hűlt helyük sincs. Maradtak a veteránok, hodlerek, fanatikusok és azok akik rosszkor szálltak be és kényszerből bennragadtak (és persze az intézményi befektetők a háttérben). Az eseményektől függetlenül Kling bízik tervében, amely a következő hónapban, feltehetőleg két héten belül útnak indul.

Saját kriptopénz befektetési alap: több billiót fognak érni

A várva várt alap elindítására az Egyesült Államokbeli Delaware államban lesz és egyes médiahírek szerint az alapot “Ikigai”-nak fogják elnevezni ami érdekesen az ‘élet értelmét’ jelenti japánul. A várható indulás októberre tehető, de a pontos indulást még nem erősítették meg.

Az alapot egyelőre Kling néhány meg nem nevezett partnere tölti fel forrással de később új befektetők csatlakozását is szívesen látja. Kling, a jelentés szerint november elsején saját zsetonjaival is beszáll az alapba.

A volt intézményi befektető azt reméli, az alap rendelkezésére álló alap 2019. közepére eléri a 100 millió dollárt és szerinte csak az Ikigai kockázati ágába 33 millió dollárnyi forrást fognak befektetni. A Kajmán-szigeteki befektetési cégeken keresztül a befektetőknek lehetőségük lesz tőkét elosztani a különböző befektetési ágak között, áll a Bloomberg közleményben.

A jövő eszközosztálya

Kling egy friss interjúban elmondta, őszintén hisz a projektben és azokban akik bizalmat szavaztak neki és meggyőződése, hogy egy jó időben száll be a kriptopénz szektorba. Várakozásai szerint a befektetési több billiót fog érni mivel a blokklánc technológia és kriptopénzek ugyanolyan szerves részévé válnak mindennapjainknak mint az internet vagy az okostelefonok.

Még korai ezt mondani, de ennek a technológiának a fejlődése és növekedése exponenciális lesz. – kommentálta Kling az interjú során.

A cég egy 13 fős csapatot fog foglalkoztatni Los Angelesben és a Delaware szövetségi szabályok alapján fog működni. Sokan szerint az Ikigai október 1-én fog elindulni és az alap számottevő része egyelőre hagyományos pénzben lesz tárolva a kriptopénz piaci volatilitás miatt.

Bálna vagy 🐋? Kérjük, támogasd a munkánk!

[su_row]
[su_column size=”1/2″] [su_list] Bitcoin[su_spoiler title=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”1EmtPRcdK168WSN5czx15VuUxBBLhR8MZC” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[su_list] Ether és ERC20 tokenek[su_spoiler title=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” icon=”arrow”]
[su_qrcode data=”0x460d38c7a4222491157a42c9c44b0b38bb4092cc” margin=”5″ align=”center”][/su_qrcode]
[/su_spoiler][/su_list]

[/su_column]
[/su_row]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük