A Goldman Sachs szerint a fedezeti alapok körében nő a kriptók iránti érdeklődés

A kriptopiac újjáéledésének köszönhetően a Goldman Sachs fedezeti alapok ügyfelei fokozott érdeklődést mutatnak a kripto-derivatívák iránt.

A bank hivatalosan 2021-ben indította el kripto-kereskedési fiókját. Ekkor a 2017 óta tartó, többéves mérlegelést követően egyúttal elkezdte több, a Bitcoinhoz kapcsolódó kereskedés megkönnyítését. Ide tartoznak többek között a nem szállítható határidős BTC Price BTC Price ügyletek és a CME BTC határidős ügyletek. Jelenleg a Goldman, a chicagói tőzsdén (CME) jegyzett bitcoin- és ether ügyletek mellett készpénzes bitcoin- és ether-opciókkal is kereskedik. Magukkal az alapul szolgáló kriptotokenekkel azonban nem folytat közvetlen kereskedést.

A Goldman ázsiai és csendes-óceáni térségének digitális eszközökért felelős vezetője, Max Minton a Bloombergnek adott interjújában elmondta, hogy az ETF-ek közelmúltbeli jóváhagyása ismét felélénkítette a bank ügyfeleinek érdeklődését és aktivitását. Minton továbbá megjegyezte, hogy számos olyan ügyfelük van, aki jelenleg is aktív a kriptotérben, vagy fontolgatja a csatlakozást.

A Goldman Sachs ügyfelei különböző célokra használják a kripto-származékokat

Minton szerint, az év eleje óta jól észrevehető növekedés tapasztalható az ügyfelek érdeklődésében mind a belépési folyamatot, mind a befektetési csatornákat, mind pedig a kereskedési volument illetően. E kereslet nagy része a Goldman már meglévő ügyfeleitől származik, elsősorban a hagyományos fedezeti alapoktól. A bank azonban ügyfeleinek táborát is bővíti, és vagyonkezelőket, banki ügyfeleket, valamint bizonyos digitális eszközökkel foglalkozó cégeket is bevon. Kifejtette továbbá, hogy az ügyfelek különböző célokra, például irányított fogadásokra, hozamnövelésre és fedezeti ügyletekre is használnak kripto-származékokat.

A Bitcoin ETF indulásának köszönhetően optimizmustól pezseg a piac

A bitcoin közelmúltbeli, 72 000 dollár feletti rekordszintre emelkedése, majd a Bitcoin ETF ezt követő bevezetése, végül a közelgő felezési esemény, mind mind hozzájárultak ehhez a jelenlegi kivételes állapothoz.

A kriptók kilátásai továbbra is bikásak. A Genesis Trading tavalyi negyedéves jelentése jelentős mértékű növekedést jósolt ebben az ágazatban, amelyet alapvetően az azonnali piaci likviditás jelentős csökkenése és a származtatott eszközök használatának növekvő tendenciája vezérelt. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Goldman legtöbb ügyfele elsősorban a bitcoinhoz kapcsolódó termékekre összpontosít. Lehetséges azonban, hogy az érdeklődés eltolódik az etherrel kapcsolatos termékek felé, amennyiben az Ether ETF-ek engedélyt kapnak az Egyesült Államokban.

A Goldman digitális eszközökért felelős vezetője, Mathew McDermott még januárban egyértelmű optimizmusának adott hangot az Ether ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatban.

A SEC előreláthatólag május 23-ig hozza meg döntését az első Ethereum ETF-ről.