Ismét bevásárolt bitcoinból El Salvador, Bukele köszöni az eladóknak

El Salvador a mai nap folyamán további 80 bitcoint vásárolt 19 000 dolláros áron – derül ki a közép-amerikai ország elnökének, Nayib Bukelének tweetjéből.

“A bitcoin a jövő!” – írta Bukele a Twitteren. “Köszönjük, hogy olcsón adtatok el” – tette hozzá, majd egy kacsintó emojival zárta mondandóját. Az elnök olyan képeket is megosztott, amelyek egy olyan vásárlási listát tartalmaznak, amelyek azt jelzik, hogy 1 bitcoint 19 000 dolláros áron vásároltak, az időbélyegek pedig megmutatják, hogy a vásárlások a mai nap folyamán, reggel történtek.

Bukele többször is tweetelt az ország bitcoin vásárlásairól, mióta El Salvador tavaly szeptemberben törvényes fizetőeszköznek szavazta meg a kriptopénzt. Májusban bejelentette, hogy az ország 500 BTC-t vásárolt 30 744 dolláros átlagáron.

A Bukele által a Twitteren eddig tett különböző vásárlási bejelentések alapján úgy tűnik, hogy El Salvador legalább 2381 bitcoint tart. Az ország jelenlegi bitcoin egyenlegét azonban más módon nem erősítették még meg.

Míg El Salvador jelezte, hogy nem szándékozik a népszerű kriptovalutától megválni, addig az ország pénzügyminisztere, Alejandro Zelaya június elején azt mondta, hogy a közép-amerikai nemzet korábban eladta a bitcoinjainak egy részét a Chivo Pets állatkórház finanszírozására, de a most vásárolt érméket megtartja. Tavaly októberben Bukele elnök úgy fogalmazott, hogy El Salvador nem ad el bitcoint a projekthez, jelezve, hogy a Chivo Pets-et egy kormányzati vagyonkezelői alapban a bitcoin növekvő értéke miatt keletkező többletből finanszírozzák.