Két nap után végre ismét elérhető a Kraken

Az egyik legnagyobb kriptopénz kereskedési platform két nap teljes sötétség után ismét elérhető. Az eredetileg tervezett két órás frissítés két nap kiesést okozott.

EXMO affiliate program

CoinCash ATM Pécsett és Szegeden

Ismét elérhető a Kraken

Két napig nem volt elérhető a KrakenA kereskedési forgalom alapján ötödik legnagyobb kriptopénz tőzsde két napig nem volt elérhető a felhasználók számára. A nem várt leállás során a felhasználók nem tudtak hozzáférni a felhasználói fiókjaikhoz. Ráadásul éppen azalatt az idő alatt, amikor Dél-Koreából származó negatív hírek miatt épp esett az összes kriptopénz ára.

A San Francisco székhelyű Kraken kereskedési platform azzal szeretné kárpótolni az ügyfeleiket, hogy a hónap végéig elengedik a kereskedési díjakat. A cég egy blogbejegyzésben tért ki a részletekre.

A cikkben szeretnék megerősíteni, hogy az ügyfelek pénze biztonságban van, és elnézést kérnek a történtekért.

„Elnézést szeretnénk kérni amiatt a bizonytalanság miatt, amit a leállásunk okozott. A korábbi kereskedési motort szerettük volna lecserélni egy teljesen újra, melyet már minden ügyfelünk várt.”

Két óra helyett két napig állt a Kraken

A Kraken oldalán szerdán jelent meg az üzenet, hogy a frissítés várhatóan két órát vagy annál egy kicsit több időt vesz majd igénybe. Az előre tervezett leállás csütörtök hajnalban történt volna meg a Kraken státusz oldala alapján. A leállás el is kezdődött, azonban a továbbiak nem a terv szerint történtek.

Az oldalon rövidebb hosszabb idő után több üzenet is megjelent, melyben először csak arról tájékoztatták az ügyfeleket, hogy tovább tart a folyamat, mint tervezték. Majd amikor már épp arról volt, hogy szó, hogy a utolsó simitásokat végzik a tesztelésen, annyit üzentek a felhasználóknak, hogy további hibákat találtak és nem tudják megmondani mennyi idő szükséges ahhoz, hogy ismét helyreálljon a kereskedés. 

via GIPHY

A Kraken kifejezetten utalt rá, hogy a jelenlegi leállás a leghosszabb offline töltött idő a cég 2013-as indulása óta – melyre nem büszkék. Bár a cég próbálta a közvéleményt tájékoztatni a közösségi médián egyre többen kezdtek zúgolódni, ugyanis két üzenet között volt, hogy egy fél nap is eltelt.

Végül szombaton délután állt helyre a kereskedés és ismét elérhető a Kraken valamint az összes szolgáltatás a platformon.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.