Ismét itt a Bitcoin Kebab, az e heti téma pedig a pénzügyi csalások

Ismét itt a hétvége, no meg a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Hétről hétre érdekes témákkal várja a kedves Hallgatókat a műsor házigazdája, Stier Kata, aki ezen a héten Venczel Zsuzsannával, a SwissBorg kriptovaluta tőzsde pénzügyi bűncselekmény megelőző osztályának vezetőjével beszélget.

Zsuzsanna legelőször arról mesél nekünk, hogy hogyan is csöppent a banki, majd a szerencsejáték világból a kriptoökoszisztémába. Karrierjét a City Banknál kezdte, ahol a csalásmegelőzési és felderítési osztályon dolgozott. Visszaélésekkel és csalásokkal foglalkozott, szorosan együttműködött a nyomozó hatóságokkal, illetve azok munkáját segítette. Innen az Unicredithez ment, ahol a 2000-es években igen népszerű bankkártya másolási csalás felderítésén munkálkodott. Később Máltára költözött, ahol online gaming vállalatnál kezdett el dolgozni. Zsuzsanna megosztja a podcast hallgatóival azt, hogy milyenek is voltak a munkakörülmények akkor Máltán, miért volt népszerű a sziget az online szerencsejáték cégek között és hogyan is került később az apró mediterrán szigetről Ázsiába.

Elmeséli Katának, hogy milyen fura csalási ügyeket derített fel a csapatával, mennyire mások az ázsiai emberek, a körülmények, a munkakörnyezet, a közbiztonság, mint az európai. Szó lesz Malajziáról, a Fülöp-szigetekről, Indiáról és a buddhizmusról, valamint egy magyar polgármester furfangos csalásáról is.

Az adásban természetesen Zsuzsanna elmondja, hogy miként került a SwissBorg kriptotőzsdéhez és mit gondol valójában a kriptotérről.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül érdekes adásról, mely segítségével betekintést nyerhettek a pénzügyi csalások világába, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.