Ismét itt a Bitcoin Kebab: jön a magyar kriptokörkép Mogyorósi Attilával

Ismét itt a hétvége, és persze a Bitcoin Kebab, a BitcoinBázis podcastje. A műsor házigazdája Stier Kata, e heti vendége pedig Mogyorósi Attila, a CoinCash társalapítója és vezérigazgatója.

A múlt heti Bitcoin Pizza nappal indítja a beszélgetést Kata, hiszen a CoinCash elképesztő bulit szervezett vasárnap Hanyecz László első bitcoin tranzakciójának tiszteletére. Attila elmondja a podcast kedves hallgatóinak, hogy a cége minden évben szeretne ezen a napon bemutatni egy ígéretes kriptós csapatot, akik hozzájárulhatnak a magyar kriptoökoszisztéma fejlődéséhez. Idén az AMG csapatát ismerhették meg az eseményen az egybegyűltek, akik egy úgynevezett play-to-earn DAO-val robbantak be a köztudatba.

Az adásban szóba kerülnek a kriptós adományok, amelyekre nagy hangsúlyt fektet a CoinCash, hiszen már számos magyar alapítványnak segített kriptopénz-adományt gyűjteni az elmúlt években. Attila elmeséli Katának és a műsor követőinek, hogy mennyire megváltozott a magyar kriptoközösség összetétele, hiszen a korábbi igazi techguruk mellett, egyre több a befektető nő is. Még mindig férfiak uralta a kriptotér, akik túlnyomó többsége 20 és 40 év közötti, de kifejezetten pozitív az, hogy mennyire mainstreammé kezd válni az iparág.

Attila megosztja a hallgatókkal, hogyan is ismerkedett meg a kriptovalutákkal, és vásárolta meg első bitcoinját, amely egyébként az ötleted adta a CoinCash megalapításához, amiért marketinges karrierjét is hajlandó volt otthagyni, hogy fejest ugorjon a kriptopénzek világába. Mesél egy kicsit a vállalkozás indításáról, a kezdeti nehézségékről és arról is, hogy milyen volt több mint 5 évvel ezelőtt kriptós céget alapítani Magyarországon. Szó lesz a magyar bankok beszűkült gondolkodásmódjáról, a hatóságokkal való kapcsolatukról, a NAV blokklánc támogató elnökéről, illetve arról is, milyen érzelmi hullámvasúton megy keresztül egy kriptós vállalkozás a bitcoin árfolyamingadozásai miatt.

Ha Ti is szeretnétek betekintést nyerni a magyar kriptopiac egyik kiemelkedő vállalkozásának életébe, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan térítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.