Ismét itt van a Bitcoin Kebab és a kiberbiztonság kérdése

Itt a hétvége, és természetesen a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Stier Kata, a műsor házigazdája, vendége pedig Horváth Örs Apor, etikus hacker, az OR Security alapítója, aki megosztja a kedves hallgatókkal hogyan lesz valakiből hacker, hogyan vált gyakorlatilag a kibertér kidobófiúja, és mikor fordult vele nagyot a világ, amikoris a sötét oldalról a napos oldalra került, és etikus hacker vált belőle.

Örs elmeséli Katának, hogy mivel foglalkozik az OR Security, hogyan jött létre a vállalat, kik az ügyfelei és mi a cég missziója. Szó lesz arról, hogy mi a fontosabb, a bankszámlánk védelme vagy a géntérképünk biztonsága. Kata arra a kérdésre is keresi a választ a vendégével, hogy kell-e féltenünk az adatokat a kormányoktól.

Természetesen szóba kerülnek a kriptovaluták is, hogy hogyan ismerkedett meg a bitcoinnal, illetve Örs azt is megosztja a podcast követőivel, hogy kiberbiztonsági szakértőként mi a véleménye a bitcoinról, a kvantumszámítógépekről. Elmeséli, hogy mennyi kutatómunkát végzett a kriptovalutákkal összefüggésben és mennyi kriptoátverés van a térben, amire a befektetőknek különösen oda kellene figyelniük. Említésre kerülnek a kamu Twitter influenszerek, valamint az is, milyen csalásra figyelmeztető jelek vannak, amelyeket sosem szabad szem elől téveszteni. Ezzel kapcsolatban Örs mesél a fizetett Google hirdetésekről, amelyek sokszor adathalász oldalakra irányítják a gyanútlan felhasználókat.

Olyan témák mellett sem megy el Kata, mint a social engineering, a kriptovaluták biztonságos tárolása, illetve a kriptotőzsdék biztonsága.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül jó hangulatú adásról, amely segítségével a jövőben jobban odafigyeltek a kriptovalutáitok biztonságára, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.