Ismét kiverte a biztosítékot az olasz polgármester, aki bünteti a maszk használatát

Mint arról néhány napja írtunk, egy olasz település polgármestere úgy döntött, hogy pénzbüntetést ró ki azokra a lakosokra, akik a koronavírus-járvány miatt indokolatlanul maszkot hordanak. Sutri község első embere napokig az olasz újságok fő beszédtémája volt, most viszont ismét a figyelem középpontjába került. A nagyjából 6600 lelket számláló település vezetője ugyanis plakátkampányt indított, melyben arra biztatja a helyieket, hogy nyugodtan levehetik a maszkot. Véleménye szerint csak a terroristák takarják el az arcukat. A polgármester anti-Covid felhívása így szól:

Polgárok, újjá kell születnünk. Sutri az ég által megáldott szent város. Nem szabad engedni a félelemnek. A rendeletem nem a megfélemlítetteket akarja megbüntetni, hanem bátorítani akarja őket. Mint ahogyan a legjobb orvosok tanították nekünk, szabadon kell levegőt vennünk. Dolgozó polgárok, ne hajtsatok fejet és rejtsétek el arcotokat. Szabadok, nem megalázottak. Sutri polgárai, ne féljetek. Isten velünk van.

Sutri feje, Vittorio Sgarbi azt nyilatkozta a plakátjaival és a maszkviselés büntetésével kapcsolatban, hogy a félelem diktatúrájának nem szabad engedni. “Én nem viselem, a távolságtartás elegendő,” ismételte többször, majd hozzátette, “mondtam Sutrinak, hogy ezeket a szabályokat kretének tömkelege hozta.”

A sokak által utált polgármester kijelentette: “a félelem vírusának irracionális terjedése miatt hoztam egy rendeletet, amely megtiltja a maszk használatát. De ez végülis nem tiltás, csak a szabad és előítéletektől mentes gondolkodásra emlékeztet. A bírsággal való fenyegetés, hogy az utcán maszkot viselők büntetést kapnak csak egy paradoxon arra, hogy elgondolkodjunk a behódolás értelmén.”

A rendelettel összefüggésben Sgarbi arra emlékeztetett, hogy a 2005. évi 155. számú törvény tiltja az arc oly módon történő eltakarását, mely megnehezíti az adott személy beazonosítását. A törvényt a terrortámadások megelőzése miatt hozta az olasz államvezetés.

További kapcsolódó cikkeink: