Itt a Bitcoin Kebab új epizódja, amellyel megtudhatjátok milyen a jó trader

Egyetlen hétvége sem múlhat el Bitcoin Kebab nélkül, ezért szombaton érkezik a BitcoinBázis podcast legújabb adása. A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, e heti vendége pedig nem más lesz, mint Horváth Gábor tőzsdei kereskedő, a Traderklub.hu társalapítója és szerkesztője, akivel Kata a kereskedés és a tőzsde legmélyebb bugyraiba invitálja a kedves hallgatókat.

Gábor igazi régi motoros, hiszen 2010 óta foglalkozik kereskedéssel. Kata vendége a tőzsdézés pszichológiájába vezeti be a podcast követőit. A Traderklub alapítója úgy véli, a siker záloga 80%-ban a helyes pszichológián múlik. A kereskedők kb. 95%-a rendszeresen veszít, ami mögött előfordulhat a pszichés és mentális alkalmatlanság is. Nem mindenki születhet jó kereskedőnek, bár sok minden megtanulható. Gábor szerint a jó trader nem egyenlő a jó piacelemzővel, és azt tanácsolja a hallgatóknak, hogy mindenekelőtt ismerjék meg saját természetüket – hogy milyen is a trader énjük – majd térképezzék fel a tömeget is. Sokakat a neveltetésből eredő gátak korlátoznak leginkább. Szó lesz természetesen a kereskedésre vonatkozóan a függőségről is, ami a szerencsejáték függőséghez hasonlít, és sajnos sokan a csapdájába esnek. Kata és vendége kielemzik a kapzsiság, a félelem és az önfegyelem fogalmait is kereskedési szempontból, melyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy egy kereskedő nyer vagy brutális összegeket bukik.

Ha Ti sem maradnátok le egy rendkívül érdekes adásról, amelyből hasznos információkat meríthettek és talán jobb, céltudatosabb kereskedőkké válhattok, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.