Itt a hétvége és a Bitcoin Kebab: kereskedési tippek kicsiknek és nagyoknak

Itt a hétvége, és természetesen a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab. Stier Kata, a műsor házigazdája ismét a kereskedés vizeire viszi a kedves hallgatókat, vendége pedig Pataki Gábor közgazdász lesz, aki a ProfitManager és a Coinbroker platformok alapítója, illetve a Kriptopénz ABC című könyv társszerzője.

Gábor elmeséli, hogy hogyan is kezdett el tőzsdézni, ezzel kapcsolatban egy vicces Polski Fiattal kapcsolatos történetet is megoszt a podcast hallgatóival. Elmondja azt is, hogy hogyan ismerkedett meg a kriptovalutákkal, konkrétan a bitcoinnal. Gábor a bitcoin mögöttes technológiában és filozófiában hisz, szerinte a decentralizáció elengedhetetlen lesz a jövőben, amit már szerencsére egyre több politikus is felfogott.

Szóba kerültek a CBDC-k, a Sharing Economy Szövetség, mellyel összefüggésben Gábor kiemelte, hogy sajnos a magyar ember nem nagyon működik együtt, csak akkor, ha baj van, de alapvetően mindenki a maga pecsenyéjét sütögeti.

Gábor megosztja velünk kereskedési tapasztalatait, mesél a stresszmentes kereskedésről, arról, hogy miért ülnek a kisbefektetők fordítva a lovon, illetve azt is elmondja, hogyan következhet be az, hogy a demo számlákon mindig nyerünk, élesben viszont folyton bukunk. Némi tőzsdepszichológiával fűszerezve érdekes kérdésekre keresi Kata vendégével a választ. Szó lesz portfólióépítésről, kereskedési stratégiákról, a stressz elűzésének technikáiról, a technikai elemzésről és a stop loss beállítás hibáiról is.

Kata vendége megosztja a podcast követőivel legújabb könyvének részleteit, valamint az is, hogy miért is döntött úgy, hogy ismét ír.

Ha Ti sem maradnátok le egy jó hangulatú adásról, amelyben számos hasznos tanácsot kaphattok a kereskedéssel kapcsolatban, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az adás automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.