Itt a hétvége, jön a BitcoinBázis podcastje, a Bitcoin Kebab

Itt a hétvége, így ismét dübörög a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab (Bitcoin Rehab után szabadon). A műsor házigazdája Stier Kata jogász-blogger, akit már jól ismerhetnek az olvasóink, hiszen Kata hétről-hétre a mai világunkat leginkább befolyásoló, érdekes témákról számol be. A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

2022 második adásában Kata vendége Szabó Dávid a Superposition Investment Fund portfóliókezelője, akinek jóvoltából betekintést nyerhetünk abba, hogyan is viszonyulnak az intézményi befektetők a kriptopénzekhez, és mennyiben különböznek a magánbefektetőktől. Dávid mesélni fog majd arról is, hogyan ismerte meg a bitcoint még 2011-ben, ami teljesen megváltoztatta a pénzről alkotott véleményünket, és a hagyományos pénzügyekkel párhuzamosan egy új pénzügyi rendszert alakított ki. A legújabb epizódban szó lesz többet között az infláció és a bitcoin közötti kapcsolatról, a bitcoin árfolyamának alakulásáról, a bitcoin blokkjutalom feleződéséről, a stock to flow modellről, a proof-of-work és proof-of-stake mechanizmusokról is. Kata vendégét arról faggatja, hogy a BTC mindennapi fizetőeszköznek vagy értékőrző eszköznek a megfelelőbb. Dávid mesél majd a metaverzumokról, a Facebook névváltoztatásának jelentőségéről, illetve arról, hogy véleménye szerint milyen átalakulások mehetnek végbe a jövőben a kriptopénzekkel összefüggésben.

Ha Ti sem maradnátok le egy érdekes adásról, amelyben egy portfóliókezelő szakértő osztja meg gondolatait és befektetési tanácsait, akkor feltétlenül hallgassátok meg az adást az Anchoron, de automatikusan terítésre kerül a Spotify-on és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on is.