Elindult az EIGEN airdropja – de a token még nem átruházható

Az Ethereum újrastakelési protokollja, az Eigenlayer pár napja jelentette be airdropjának részleteit. A protokoll mögött álló EigenLabs fejlesztési csapat a teljes 1,67 milliárdos kínálat 15%-át fogja majd airdroppal szétosztani. A kampány első szakasza el is kezdődött egy május 10-én közzétett poszt szerint. Az elindult igénylési folyamat lehetővé teszi, hogy azok a felhasználók, akiknek jár az új EIGEN tokenből, hosszú várakozás után meg is kapják a tokenjeiket.

Az EIGEN airdrop első szakaszának részletei

Az EIGEN azonban jelenleg nem lesz átruházható, tehát a felhasználók nem adhatják el. Ez addig marad érvényes, amíg a fejlesztési csapat nem vezet be néhány új funckiót az elkövetkező hónapokban. A céldátum ezen fejlesztésekre szeptember 30., utána lesz majd eladható az EIGEN. Mert magának a 15 milliárd dolláros TVL-lel rendelkező projektnek a fő hálózata várhatóan szeptember 30-ig elindul, ekkor szavazhat majd a közösség az átruházhatóság engedélyezéséről. Az igénylési folyamat szeptember hetedikén zárul. Az Eigenlayer elérhető információi szerint a token több mint 30 országban, köztük az Egyesült Államokban, Oroszországban, Kínában és Kanadában nem érhető el a felhasználók számára. A legtöbb VPN-kiszolgáló címét is letiltották az igénylési folyamatban.

Az EIGEN elérhető teljes készletének 6,05%-át már feloldották az igénylési folyamat során, és további 0,7%-ot fognak elérhetővé tenni a június közepén kezdődő második fázisban a május 10-ei poszt szerint. Június közepétől kezdve a Kelp, Pendle, Equilibrium és más hasonló alkalmazások felhasználói is elkezdhetik igényelni a tokenjeiket. Míg a mostani airdrop leginkább azokra a felhasználókra korlátozódik, akik restakelték etherjüket vagy annak likvid stakelésért kapott tokenjeit a Eigenlayer-en március 15-e előtt. A likvid restakelési tokenek (LRT) felhasználói is igényelhetik a jutalmukat, amennyiben tevékenységük nem tartozik a második szakasz “hatálya” alá. Ezenkívül azok a felhasználók, akik március 15. és április 29. között restakeltek a Eigenlayeren, most igényelhetik a 100 bónusz tokenjüket.

A nekik járó tokenek nagy része azonban majd csak június közepén lesz elérhető a többi második körös résztvevővel együtt. Az EIGEN airdrop egyébként 2024 egyik nagy durranása a decentralizált pénzügyek világában. A Kuyen Labs társalapítója, Leandro Schlottchauer például azt állította, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó, tényleg mindent megváltoztató airdrop. Viszont sok Eigenlayer-felhasználó kritizálta az airdropot a VPN-szerverek tiltása, egy nem átruházható token osztogatása és az általuk rövidnek tartott jogosultság-meghatározási időszak miatt.