Itt jön a Bitcoin Kebab és a magyar energiapiac nagy kérdései

Itt a hétvége és érkezik a Bitcoin Kebab, a BitcoinBázis heti podcastje. A műsor házigazdája Stier Kata, aki hétről hétre izgalmas témákkal várja a kedves Hallgatókat. E heti vendége Kocsis Péter, aki a MOL Zöld Energia Program menedzsere. Péter nem kisebb dologra vállalkozott Katával mint, hogy bemutassák, hogyan működik a villamosenergia-piac és abban milyen szerepe van, illetve lehet a bitcoin bányászatnak.

Az utóbbi hónapokban a geopolitikai események hatására mindenki az energiaválságról beszél, de már évek óta hallunk olyan fogalmakról, mint klímaválság vagy klímakatasztrófa, és fenntarthatóság, valamint megújuló energiaforrások.

Péter elmeséli, hogyan került az energiaiparba és mivel foglalkozik jelenleg. Bemutatni a hallgatóknak, hogyan épül fel a villamosenergia-piac, kik a szereplői, melyek a felmerülő problémák és mik lehetnek a potenciális megoldások. Szó lesz arról, hogy mely tényezők vannak hatással az energiaárak alakulására, illetve hallunk a megújuló energiaforrások fajtáiról is.

Természetesen Kata vendége mesél arról is, hogy Magyarország milyen kondíciókkal és potenciállal rendelkezik ezen a területen, illetve Görögország hogyan tudta kivitelezni a közelmúltban, hogy kizárólag napelemekből fedezte néhány órán át az ország energia igényét.

Megtudhatjuk, hogy a lakosság hogyan és mikor tudna teljes mértékben leválni az állami hálózatról, és a szükséges energiát saját maga megtermelni. Itt kerül szóba a bitcoin bányászat szerepe, az energiaszektor és a bitcoin esetleges kapcsolata, valamint a MOL Csoport “zöld” erőfeszítései.

Ha Ti sem maradnátok le egy érdekes, aktualitásról szóló adásról, akkor feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de az epizód automatikusan térítésre kerül a Spotify-on, a PodPad-en és más podcast platformon is. A korábbi részek már elérhetők a YouTube-on.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (?: [email protected])