Itt repül a következő kriptovaluta: a Ripple zuhanás

Folytatódik a zuhanás, most már a Ripple sem menekül – hiába volt ez a hónap legjobban teljesítő digitális eszköze.

A Ripple (XRP), ami jelenleg a második legértékesebb kriptovaluta a piacon, nem tudta folytatni az erősödést, vagy legalább enyhébb esést produkálni. Az elmúlt 30 napban relatíve enyhe veszteséggel tudta fenntartani a 0,5$-os szintet miközben a BTC és más kriptovaluták ára 10-20 százalékkal zuhant – de most vége a jó világnak a Ripple számára is.

És mi a Ripple zuhanás oka?

Mivel a hálózat főként likviditással foglalkozik – legfőbb tevékenységük az, hogy a legnagyobb bankoknak alacsony költségű határokon átívelő utalásokat biztosítanak –, ezért alapvető szükséglete a Ripple blokkláncának, hogy nagy mennyiségű XRP álljon a rendelkezésükre.

Az EOS-hez hasonlóan így a Ripple is hozott néhány meglehetősen ellentmondásos intézkedést annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a befektetőik hosszabb ideig tartsák az XRP tokenjeiket. Ahhoz ugyanis, hogy a pénzügyi intézeteknek garantálni tudják a problémamentes tranzakciókat bizonyos mennyiségű XRP-nek körforgásban kell maradnia.

2017-ben így magyarázta a Ripple CEO-ja, Brad Garlinghouse a Ripple escrow működését:

“A nemrég elindított zálogosítási lehetőség megengedni a felhasználóknak, hogy bizonyos időre egy bizonyos mennyiséget zálogosítsanak – vagy addig zálogosítsák, ameddig bizonyos feltételek megvalósításra kerülnek. Például, a zálog teszi lehetővé azt, hogy a fizetés kriptografikusan zárolva legyen pontosan addig az időpontig, amikor a fizetés maga meg fog történni.”

Garlinghouse még azt is elmagyarázta akkor, hogy az XRP szétosztása a nyilvánosság számára a Ripple Distribution-ön keresztül történik; ők határozzák meg, hogy mennyi XRP-t bocsátanak ki a körforgásba.

Ezen a héten pedig a Ripple Distribution egészen sokat adott ki: 16 millió dollár értékű XRP-t bocsátottak ki a piacra (ennyit mozdítottak át a Ripple Distribution walletjéből egy ismeretlen walletbe).

És természetesen, ha a kínálatot mesterségesen növeljük, míg a kereslet stagnál, akkor nem meglepő, hogy hirtelen lejjebb esnek az árak is.

Így kerültünk ide: a Ripple zuhanás követte a többi kriptovalutát, kb. 10%-ot vesztett az értékéből az elmúlt 12 óra alatt.

És hogy áll a Bitcoin?

Az elmúlt hét nap során a Bitcoin értéke kb. 35 százalékkal zuhant – és valószínűleg nem áll meg itt. A legtöbb vélemény szerint a zuhanás a 3,500-4,200$ tartományban fog megpihenni.  Összességében pedig több mint 80%-ot fog esni rövid távon mielőtt belépne a konszolidációs időszakba.

“Szerintem nem értünk még a gödör aljára. Nézd meg az eladásokat. Ez még nem feladás, akkor sokkal nagyobb lenne azok száma, akik mindenüket eladják. Véleményem szerint a legrosszabb még nem érkezett el; én legalábbis mindkét lehetőségre készülök. Ez már nem azon múlik, hogy bika vagy medve van”, mondta egy kriptovaluta elemző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük