Itt vannak a legfontosabb tudnivalók a Binance európai tiltólistájáról

2024. június 3-án a Binance közleményt adott ki az Európai Gazdasági Térségben (EGT) élő felhasználóinak az új MiCA stabilcoin szabályok bevezetésével kapcsolatban, amelyek 2024. június 30-án lépnek hatályba.

Az új szabályozás hatással lesz a termékek elérhetőségére és bizonyos stabil érmék használata korlátozott lesz a Binance platformján. Ebben az összefoglalóban szeretnénk emlékeztetni mindenkit, hogy ezek a változások hogyan érintik a különböző Binance termékeket és szolgáltatásokat.

A stabilcoinok elérhetősége és kereskedése

2024. június 30-tól a MiCA által nem szabályozott stabil érmék, például az USDT, „nem engedélyezett stabil érmék” kategóriába kerülnek. Bár ezek a stabil érmék továbbra is elérhetők maradnak a Binance spot kereskedésben, befizetésekre, kifizetésekre is lehet használni és tárolni a tárcában, más területeken korlátozott lesz a rendelkezésre állásuk. A felhasználók továbbra is eladhatják ezeket a stabil érméket a Binance Convert segítségével, de megvásárlásuk már nem lesz lehetséges. Továbbra is elérhetőek lesznek a nem engedélyezett stabil érméket tartalmazó azonnali kereskedési párok, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy szabályozott stabil érmék mellett kereskedjenek velük.

Termékre vonatkozó korlátozások a nem engedélyezett stabilcoinok esetében

 • Simple Earn: Az engedély nélküli stabilcoinokra vonatkozó új előfizetéseket leállítják, de a meglévő előfizetéseket ez nem érinti.
 • Margin-kereskedés (tőkeáttételes kereskedés): Korlátozzák a jogosulatlan stabilcoinokkal kapcsolatos új kölcsönfelvételeket és átutalásokat, de a meglévő állományok továbbra is felhasználhatók kereskedésre.
 • Jutalmak: A jutalmakat átváltják BNB-re, más altcoinokra vagy szabályozott stabilcoinokra. A meglévő utalványok lejáratig igényelhetők.
 • Ajánlati jutalékok: Az azonnali és margin kereskedési jutalékok és visszatérítések kifizetése a BNB-ben történik 2024. június 24-től.

Konkrét termékek érintettsége a Binance európai ügyfeleinél

 • Spot Copy Trading: Ez a szolgáltatás 2024. június 26-án megszűnik az EGT-felhasználók számára.
 • Launchpad és Launchpool: Az FDUSD nem lesz elérhető.
 • Binance-hitelek: 2024. július 1-jétől letiltásra kerülnek az új hitelek és a nem engedélyezett stabil érmékhez kapcsolódó biztosítékok.
 • Auto-Invest: Az új előfizetések blokkolva lesznek, de a meglévő auto-invest mindaddig folytatódik, amíg az eredetileg megadott összeg ki nem merül.
 • Dual investment: 2024. július 1-től az új előfizetések letiltásra kerülnek.
 • Felhőbányászat: 2024. július 1-től nem engedélyezettek ezek a stabilcoinok fizetési módként.
 • Binance Pay: 2024. június 30-tól a nem engedélyezett stabilcoinok nem lesznek támogatottak a tranzakcióknál.
 • P2P kereskedés: A jogosulatlan stabilcoinok vásárlása korlátozott lesz, míg az értékesítés továbbra is elérhető.
 • Binance OTC: A jogosulatlan stabilcoinok vásárlása blokkolva lesz, de az eladási mód továbbra is elérhető marad.

Fontos a megfelelés a szabályoknak

A Binance azért hozta létre ezt a tiltólistát, hogy megfeleljen a MiCA előírásainak, és minimalizálja a piaci zavarokat. Konkrét kérdésekkel forduljatok a Binance ügyfélszolgálatához. További információkat a Binance hivatalos közleményeiben találtok.