Valentin-napi ajándékötlet: fehérnemű bitcoinért

Közeleg a Valentin-nap és az összes boltot elárasztották már a szívecskés csokik, a virágcsokrok és a rózsaszínnél is valahogy rózsaszínűbb ajándéktárgyak. Az emberek nagy része pedig valószínűleg csak a munkából hazamenet, február 14-én kap a fejéhez, hogy ’jaj, valamit vennem kellett volna a kedvesemnek’. Aggodalomra semmi ok: segítünk, ahogy tettük azt karácsonykor is, hogy mire költsük el okosan a bitcoinunkat – ami nem csak számunkra lesz jó befektetés, de még a párunknak is örömet fogunk szerezni vele.

Fehérnemű mint befektetés

Talán első hallásra zavaros lehet a koncepció, miszerint ha Valentin-nap alkalmából fehérneműt vásárolunk kedvesünket az igazából egy nagyon jó befektetés számunkra is, azonban néhány érvet tudunk hozni az ötlet védelmében.

Először is, muszáj megemlítenünk, hogy egyre több fehérnemű vállalat kezdi el a bitcoint is elfogadni mint lehetséges fizetőeszköz. Néhányan pedig nem csak elfogadják azt, hanem még különleges kedvezményeket is biztosítanak annak érdekében, hogy minél többen válasszák ezt a lehetőséget. Példa erre a Panties.com oldal, ahol Valentin-nap alkalmából a Bitcoinnal fizető vásárlók számára 15% kedvezményt és még egy ajándék csipkés bugyit is adtak a vásárláshoz. (Szerintem mindnyájan egyetértünk, hogy ez egy kihagyhatatlan ajánlat.)

De hogy jön ide a befektetés? Egy-egy luxusóra vagy értékesebb ékszer egyértelműen értéket képvisel. Ezekre nem csak használati darabként tekintünk. Akkor miért lenne ez máshogy a luxus fehérneműkkel? Ezeket ugyanolyan szaktudással és hozzáértéssel készítik el, mint egy nyakláncot vagy fülbevalót. Lehet, hogy néhányan ezzel nem értenek egyet, de egy luxus fehérneműket gyártó cégtől vásárolt melltartó ugyanúgy értéket képvisel, mint a legszebb svájci órák. Ha pedig az egyiket befektetésnek gondoljuk, akkor a másiknak is annak kell lennie.

De talán a legfontosabb ok, amiért befektetésként tekinthetünk egy-egy ilyen vásárlásra, az az, hogy ezáltal a női vállalkozók sikerébe is befektetünk. A luxus fehérnemű megalkotásával foglalkozó vállalkozások ugyanis rengeteg esetben női vezetéssel rendelkeznek. A nemek közötti diszkrimináció egyik legeffektívebb módszere pedig, ha támogatjuk a női vállalkozókat.

Ezt pedig páran a kriptoközösségből már el is kezdték: Rick Shaddock, a Digital Currency Association egyik tagja, például feleségének vásárolt fehérneműt bitcoinért még 2017 decemberében. Akkor pedig ez tényleg remek vétel volt: 2018 elején óriásit zuhant a bitcoin ára, a fehérnemű értéke viszont nem csökkent.

Valentin-nap ajándékötlet: fehérnemű bitcoinért

Felhasználóbarát technológia kell az elterjedéshez

A legnagyobb probléma, ami visszatartja a bitcoin fizetés elterjedését a fehérnemű piacon (de akármilyen másikén is) az a technológiában való jártasság hiánya. Sok vállalkozót érdekel a bitcoin és nyitott a kriptovaluták által biztosított lehetőségekre. Ehhez azonban felhasználóbarát platformok kellenek. Amíg ez nincs meg, addig sokan valószínűleg továbbra is maradnak a hagyományos módszereknél.

„A bitcoin egyik problémája az, hogy amikor megnyomod a küldés gombot, akkor kész, már el is ment, nem látod” mondta Williams. Ezzel is rávilágított arra a problémára, hogy amíg a bitcoin fizetésekhez nem építik meg a lehető legfelhasználóbarátabb platformot, addig sokan félni fognak a lehetőségtől.

Azonban minden probléma ellenére, látszik a növekedés a szektorban. Egyre több fehérneműgyártó kezdi el használni a kriptovalutákat. Addig is, mi mint felhasználók abban segíthetjük elő ennek a növekedését, hogy minél többen használjuk ezeket a lehetőségeket. Ezzel is mutatva, hogy van kereslet ezekre az opciókra.

Szóval ezen a február 14-én nézzünk körbe a fehérnemű osztályon is – ha a klasszikus szív alakú bonbont esetleg már megunta volna kedvesünk az évek során.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük