Fényévekkel vezet a Binance és a Coinbase az ügyfelek kegyeiért folytatott versenyben

Júliusban a Binance felelt a The Block által mért kriptovaluta tőzsdék közül a legnagyobb látogatószámmal, több mint 25 millió látogatót szolgált ki egy hónap alatt. Changpeng Zhao-ékat követte a Coinbase és a BitMEX 22.5 millió és 6.9 millió látogatóval.

A három együtt a teljes webes forgalom 49%-át adták a vizsgált tőzsdék között.

Webes látogatottság júliusban, kriptotőzsdék. | SimilarWeb, The Block

Mi a helyzet a magyar váltókkal?

Rápillantottunk a SimilarWeb magyar váltókra mért látogatószámaira is. Itthon a CoinCash.eu dominál, a 3 hazai tőzsde összlátogatottságának közel 50 százalékáért felel, míg a Coinmixed.eu és a MrCoin.eu fej-fej mellett versenyeznek a második helyért.

A magnitúdóban ugyanakkor óriásiak a különbségek, mert míg a mért nemzetközi váltók júliusi látogatószáma legalább százmilliósra tehető, addig Magyarországon mindössze 20 615 látogatót mozgatott meg a 3 hazai tőzsde, ami az ország rendszeres internethasználójának (a rendszeres internethasználók aránya 2018-ban a 16–74 éves személyek százalékában elérte a 75%-ot, KSH) arányában nagyon alacsony (itt most nem vettük figyelemben a gyaníthatóan óriási versenyelőnnyel rendelkező hibrid/fake/fintech Revolutot, amin ugyan lehet kriptókkal kereskedni, de nem lehet kiutalni).


Kapcsolódó: