Jamie Dimon: Gyermeked 100 évig fog élni és egy héten csak 3 napot fog dolgozni

Jamie Dimon, a JP Morgan vezérigazgatója szerint a mesterséges intelligencia és a virtuális asszisztensek leválthatják az embereket. De vajon uralhatják a robotok a világot?

„A technológia mindig helyettesíti az adott munkaköröket. Az AI különböző formákat fog ölteni. Lehet, hogy másodipilótaként, de az is lehet, hogy teljesen lecseréli az embereket”nyilatkozta Dimon.

Egyesek számára ez a rideg valóság, az igazgató szerint pedig ez a jövő. A Jp Morgan vállalatnál egyébként már alkalmazzák a mesterséges intelligenciát, ami Dimon szerint számos kulcsfontosságú előnyökkel kecsegtet.

„Mély levegő. A gyermekeink 100 évig fognak élni, és nem lesz rákos megbetegedésük a technológia miatt. Valószínűleg heti három és fél napot fognak mindössze dolgozni” – teszi hozzá.

Amennyiben a mesterséges intelligencia átveszi az alkalmazottak munkáját, a JP Morgan „át fogja csoportosítani az embereket”. Hangsúlyozta, hogy bár lehetnek visszalépések, ezekre a csomag részeként kell tekinteni.

„A technológia hihetetlen dolgokat tett az emberiségért, de a repülőgépek lezuhannak, a gyógyszerekkel visszaélnek, és még vannak negatívumok. A legnagyobb baki szerintem az, hogy a mesterséges intelligenciát rossz emberek, rossz dolgokra használják fel.”

Annak ellenére egyébként, hogy többször kiemelte az AI előnyét, Dimon kevésbé van elragadtatva a kriptovalutáktól. Kijelentette, hogy a kriptók „decentralizált Ponzi-rendszerek”, és a Bitcoin „teljesen értéktelen”. A decentralizált pénzügyek (DeFi) és a blokklánc technológia azonban továbbra is a JP Morgan szíve csücske.

Kapcsolódó cikkeink: