A japán középiskolások még a kriptovaluta csalóknak is túl fifikásak

A kriptovalutákhoz köthető átverések nem csak Magyarországon, de a japán középiskolások között is szedik az áldozataikat. Pontosabban szedték egy ideig, ugyanis mára úgy tűnik, hogy a szigetország fiatal generációja kívülről fújja a különböző gazdagodj meg okosan sémákat és átveréseket.

A Ryuku Shimpo híroldal számolt be az Okinawa prefektúra oktatási hivatala által végzett felmérésről, melyet a múlt hónapban végzett a japán középiskolások körében, arra keresve a választ, hogy miként állnak a kriptovaluta befektetésekhez és a hozzájuk köthető gyakori átverésekhez. A felmérésből kiderült, egyetlen iskolás se fektetett kriptós projektbe, de azt többen is kiemelték, baráti körükben van olyan személy, aki felül néhány potenciálisan kétes befektetési sémának.

A diákokat gyakran keresték meg olyan ajánlatokkal, hogy jenről átszámítva 80 000 és 165 000 forint közötti magas megtérüléssel kecsegtető projektekbe fektessenek.

Többen kiemelték, hogy már kaptak megkeresést multi level marketing és piramisgyanús projektektől a közösségi média és a chates alkalmazásaikon keresztül, elsősorban a Twitteren, Instagrammon és a Line japán üzenetküldőn keresztül. De egyesek arról is beszámoltak, hogy idegenek a gyorsétteremben szólították le őket óriási hozamokat ígérve nekik.

Megint másokat vállalatokba való befektetésre, diszkontárú tokenvásárlásokra akarták rábírni, de akadt akadt akit bányászpool befektetésre szerették volna rábírni.

Az oktatási hivatal a felmérés eredményeit a kriptós befektetési sémákról elkezdte osztani az iskolákban, ezzel is növelve a tudatosság az iskolások körében.

Egy szintén Japánban az oktatási minisztérium által végzett friss felmérés szerint csak a felnőtt lakosság egyharmada (3000 állampolgár megkérdezése eredményeképp) támogatja a mainstream kriptovaluta adoptációt. 82%-uk viszont kiáll az automatizáció és robotika széleskörű elterjedéséért, 80% pedig az 5G mainstream bevezetését szorgalmazza. A 30% kriptovaluta párti nem nagy arány, ami azt jelzi, hogy a lakosság zöme meg van elégedve a jelenlegi, kényelmes pénzügyi rendszerrel.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.