Japán pénzügyi óriás a Ripple kriptopénzét teszteli a devizapiacon

Az SBI japán pénzügyi holding a Forex piacon teszteli a XRP kriptopénzt.

A Nikkei pénzügyi portál jelentése szerint a japán SBI Holdings országhatárokon átnyúló deviza csereügyleteit a jövőben XRP alapon szeretné végrehajtani. A mostani teszt azt hivatott demonstrálni, hogy az XRP blokklánc hálózata képes kezelni az árfolyam ingadozásból származó kockázatokat. A gyorsabb teljesítési idővel kisebb a volatilitás esélye, ezért akár jelentős költségmegtakarítást is jelenthet majd az átállás a jövőben. Jelenleg az SBI már a Ripple utalási üzenetekre szakosodott rendszerét használja a tranzakciók végrehajtásánál, de még nem XRP token alapon történik az utalás.

A teszthez az SBI Holding az FXCoin Ltd. kriptovaluta startuppal kötött különmegállapodást. Az SBI-nek egyébként nem ez az első partnersége a Ripple anyacéggel. Az SBI már 2016-ban is közvetlen befektetője volt a XRP kibocsátójának a San Francisco székhelyű Ripple-nek. Ugyanebben az évben indult el az SBI Ripple Asia kezdeményezésük, mely a megosztott főkönyvi technológiát kívánta volna terjeszteni a pénzügyi intézmények körében az ázsiai régióban.

Mi több, az SBI komolyan elkötelezte magát a Ripple Labs általi fejlesztések mellett. Tavaly év vége óta például már XRP-ben is felvehetik az osztalékot az SBI részvényesei, és egy külön e-sport csapatot támogató részleget tartanak fenn, mely szintén XRP alapon osztja a fizetéseket és promóciós támogatásokat.

1999-ben alapított SBI Holdings, ahogy a neve (Strategics Business Innovator) is mutatja, elsősorban az innovatív technológiákba fektet, éves árbevétele meghaladja a 3 milliárd dollárt.

Az XRP árfolyama a BitcoinBázis árfolyamoldal adatai alapján 0.2539 dolláron kereskedik. A bejelentés hatására november 5-ke óta 10%-ot erősödött az árfolyama, de azóta a hétvégi plusz 3%-ra olvadt.

(Forrás: Nikkei)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük