A japán SBI Group bányászhardver fejlesztésébe kezd

A japán óriásvállalat egy meg nem nevezett félvezető gyártóval kötött partnerséget.

Miután számos irányban kipróbálta magát a japán SBI Holdings konglomerátum, úgy tűnik a bányászati tortából is szeretne egy szeletet kihasítani.

A tokiói vállalat március 22-én jelentette be az SBI Mining Chip megalapítását kriptovaluta bányászhardver gyártás céljából.

Ennél többet azonban nem árult el a cég, nem tudni hogy Bitcoin specifikus ASIC-okat, vagy altcoin rigeket fog-e gyártani.

Egyre mélyebbre ássa magát az SBI

A csoport már most széles kriptovállalkozási portfóliót menedzsel, többek között például banki digitális eszköz tőzsdét üzemeltet 2018 óta. Emellett saját bányászfarmjai is vannak a tengerentúlon és most erre jön a saját bányászhardver gyártása is.

“Az SBI Group komolyan elkötelezte magát a digitális eszközök mellett a vállalkozásaival, beleértve egy kriptovaluta tőzsdét és más blokklánc vállalkozást,” írták a közleményben. “A csoport tengerentúlon kriptovaluta bányászattal kísérletezett és úgy döntött bővíti a kínálatát saját bányászchip és bányászrendszerek gyártásával is az SBIMC-n keresztül.”

Az új leányvállalat mellett partnerségre lépett egy meg nem nevezett nagy amerikai félvezető gyártóval a fejlesztések és a gyártások kivitelezése érdekében.

Töltsd le a BRAVE böngészőt és keress BAT tokeneket!

Az SBI leányvállalat élére Adam Traidmant nevezték ki, aki egy Szilícium-völgyben edződött sorozatvállalkozó. Traidman éveken keresztül a félvezetőgyártó iparágban dolgozott, eredetileg szoftvermérnökként végzett.

Mindeközben a konglomerátum egy újabb leányvállalatot is alapított a MoneyTap szolgáltatása hirdetésére, amit a bankközi utalásokat felgyorsítani kívánó Ripple céggel közösen fejlesztett ki.

Itt az idő a beszállásra?

A japán óriás akkor lép be a bányászpiacra mikor a legtöbben exitelnek vagy próbálnak a felszínen maradni. A bitcoin és az altcoinok árfolyama november végén rekord alacsony szintre esett ami legkomolyabban a bányászokat érintette. Egy korábban jövedelmező üzletág mára nehezen tudja még a költségeit is kitermelni.

A nagy hardvergyártók ugyanakkor továbbra is nagyban játszanak. A Bitmain, Canaan Creative és Ebang elszánta magát, hogy részvénytőzsdén listáztassa magát és sorra dobják ki új hardvereiket és bányászchipjeiket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük