Egy japán város bitcoin adományokat gyűjt, hogy megőrizhessenek egy parkot

Hirosaki város bitcoin adományokat gyűjt, hogy megőrizhessenek egy történelmi jelentőséggel bíró parkot.

A japán város bitcoin adományokat gyűjt

Cseresznyefa virágzás

A jó cél érdekében mindent be kell vetni. Hirosaki városa a japán nemzeti hírügynökségen keresztül jelentette be, hogy adományokat vár, azért, hogy megőrizhessék a városban található parkot.

A történelmi jelentőséggel bíró kert több mint 2000 virágzó cseresznyefát tartalmaz és egy több száz éves kastélyt. A park és az épület gondozására a városnak nincs pénze, ezért adományokat kérnek mindenkitől, hogy továbbra is fennmaradhasson a különleges hely.

A város a hírben külön kiemelte, hogy szívesen veszik a kriptopénz adományokat is. A bitcoin adományok ráadásul anonim módokon segítik a megfelelő összeg összegyűjtését. A kriptopénz mellett természetesen hagyományos valutában is lehet fizetni, minden forrásból érkező pénznek örül a város önkormányzata.

A Coincheck is támogatja a jó ügyet

A tokiói székhelyű Coincheck bitcoin pénztárca és online tőzsde kapott az alkalmon és szívesen beállt a jó ügy mögé biztosítva a technikai háttért az adomány gyűjtéshez. A Coincheck nyitott egy külön bitcoin címet a város vezetésének, melyre a bitcoin adományokat várják.

Japán kastély

A honlap szerint eddig összesen 0.57 BTC gyűlt össze, ami kicsit több mint 700 dollárnak felel meg. Eddig negyven különböző bitcoin címről érkezett adomány. Az adomány gyűjtő akció még egy ideig biztosan tart, így reményeik szerint kellő mennyiségű pénz folyik be ahhoz, hogy az önkormányzat költségeinek egy részét legalább fedezze.

Az összeg még kicsit ahhoz, hogy Hirosaki városáról levegye az park fenntartásának anyagi terhét. A park fenntartása ugyanis több százezer dollárba kerül évente.

Bitcoin lehet a megoldás az adományozás problémájára?

A hírügynökség hozzá tette, hogy a digitális pénz felkeltette a helyi önkormányzati vezetők figyelmét. Noboru Yamamoto, helyettes polgármester elmondta, hogy a virtuális pénz megoldást jelenthet a többi japán önkormányzat adománygyűjtéssel kapcsolatos problémájára is. A kriptopénzzel ugyanis anonim módon, bármilyen kis összeg küldhető ráadásul alacsony tranzakciós költségek mellett. Sok kicsit pedig sokra megy.

Nem ez az első alkalom, hogy bitcoinban gyűjt valaki adományokat. Többet között az Amerikai Vöröskereszt is fordult már a kriptopénzhez, hogy támogatókat szerezzen. A kriptoközösség szociális érzékenysége már többször megmutatkozott. Télen San Franciscoban például zoknit osztottak a dogecoin támogatói a hajléktalanoknak.

A BitcoinBázis lelkes csapata örömmel fogad kriptopénz alapú megrendeléseket annak érdekében, hogy színvonalas, megbízható és érdekes sztorikat tudjunk prezentálni minden nap.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük