Az Europol nyomozók játék segítségével tanulnak a a blokklánc technológiát

Az Europol egy saját játékot fejleszt, amely segítségével a nyomozók megismerkedhetnek a blokklánc technológiával és visszaszoríthatják a kibertér bűncselekményeit.

A hatodik kriptopénz konferenciát tartotta meg az Europol az elmúlt három napban június 12. és 14. között. Itt jelentettek be egy tanulásra ösztönző játékot. Azt újonnan kifejlesztett játék segítségével gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek a nyomozók, hogyan lehet nyomon követni a kriptopénzek útját a nyomozás során.

A projekt neve: kriptopénz nyomkövetés.

Az Europol a CENTRIC szervezettel együttműködve dolgozta ki a játékot, mely az EU terrorizmus és szervezett bűnözéssel kapcsolatos nyomozószerve.

A játék az első olyan lehetőség a nyomozók képzésében, mely egy számítógépes játék során alkalmazandó eszközöket használja a tudásanyag átadására. Pontszerzés, verseny a többi csapattal, a játék szabályai mind növelik az elhivatottságot az elsajátítandó tananyag iránt.

A végső játékot idén októberben kapják majd kézhez az Europol nyomozói a közelgő kiberbűnözéssel kapcsolatos konferencián.

A mostani júniusi kriptopénz konferencián is több, mint 300 szakértő vett részt mind a nyomozati szektor, mind pedig a blokklánc technológia területéről. Az Europol szerint sok új lehetőség nyílt az együttműködésre és új megállapodások is születtek, mely segítségével azonosítani lehet majd a kriptopénzzel kapcsolatos bűncselekményeket és lehetőség nyílik majd kártalanításra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük