Egy biztosítótársaság az Amazon blokkláncát használja a nyugdíjpénztárához

A Legal & General multinacionális brit biztosító az Amazonnal kötött együttműködést egy blokklánc alapú vállalati nyugdíjazási rendszer létrehozására.

A Reuters cikke szerint a Legal & General az Amazon Web Services blokkláncán fogja kezelni a nyugdíj járadékokat – ami a vállalatok által a biztosítóknak értékesített juttatási nyugdíjrendszer.

Thomas Olunloyo, a Legal & General viszontbiztosítási üzletágának ügyvezető igazgatója szerint a blockchain “a nyugdíjüzletág hosszú távú természete lehetővé teszi az adatok és tranzakciók folyamatos és biztonságos aláírását, rögzítését és fenntartását a szerződések teljes időtartama alatt, ami akár több mint 50 év is lehet.”

Az L&G egyelőre a UK és USA piacain kívül veti be a blokklánc platformot, de a Reuters cikke szerint a rendszer elérhetővé válik a jövőben ezeken a területeken is.

A biztosítási szektorban a technológiával szembeni elvárások összhangban állnak a szélesebb vállalati világ elvárásaival. A blokklánc potenciálja a költségcsökkentés és a hatékonyság maximalizálása terén közismert a vállalati szcénában, de nagyon kevés komoly márka tett előrelépést a technológia bevezetésében.

Áprilisban az Accenture és a Generali olasz biztosítócsoport kötött partnerséget egy olyan blokklánc platform kifejlesztésére, mely racionalizálja a munkavállalói juttatásokat.

Pár évvel korábban Kínában, a Shanghai Insurance Exchange kilenc biztosítóval lépett partnerségre egy blokklánc teszt lefolytatása érdekében.

A biztosítótársaságok tehát nem sietnek a blockchain alkalmazásokkal, bár a kezdeményezések már a helyükön vannak.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.