Jelentős összegű ETH-et stakelt egy régóta szunnyadó bálna

Egy kezdetektől jelenlévő Ethereum bálna adott magáról életjelet, miután több mint két évig szunnyadt. A nagybefektető, akit az Ethereum kezdeti tokenkibocsátásának (ICO) korai résztvevőjeként azonosítottak, a Lookonchain adatai szerint 4032 ETH-t stakelt, ami körülbelül 7,4 millió dollárnak felel meg.

Ez az alig néhány órával ezelőtt tett méretes tétlekötés a bálna első aktivitását jelenti csaknem 2 és fél év után, ami jelentős izgalmat és spekulációt váltott ki a kriptoközösségben. A bálna, akinek a címét a Lookonchain Twitter-oldalán osztották meg, az Ethereum genezisének – a hálózat kezdeti fázisának – része volt, amikor az Ethereum ICO-ra került sor. Az ICO során ez a befektető elképesztő jutalmat – 60 000 ETH-t kapott. Az Ethereum genezisének eseménye (tokenkibocsátása) egy 2014 júliusában és augusztusában lezajlott nyilvános tömegértékesítés volt, ahol a befektetők Bitcoinnal fizetve tudtak ETH tokeneket vásárolni.

A bálna Ethereum-egyenlege a tweet idején 6,751 ETH volt, ami a token jelenlegi árfolyama alapján körülbelül 12 288,33 dollárnak felel meg. A bálna legutóbbi tranzakcióját körülbelül hat órával korábban rögzítették, és ez ugyanaz a tranzakció, amelyben a 4.032 ETH-s tétlekötés is létrejött. Hogy ez az aktivitás egy nagyobb tendenciát jelez-e az Ethereum ICO résztvevői körében, vagy egy elszigetelt esemény, azt csak az idő fogja megmondani.

Az Ethereum hálózatának legutóbbi, és egyben legjelentősebb frissítése, a Shanghai hard fork lejátszódása óta a hálózaton tapasztalt Ethereum stakelések száma rekordmagasságokat ért el. Az esemény lezajlása után a token árfolyama is megugrott, körülbelül 10%-os növekedést tapasztalt, amivel 8 hónap után először sikerült átlépnie a 2000 dolláros határt. Ma az Ethereum 1 826 dolláron kereskedik, ami 1.03%-os növekedést jelent az elmúlt 24 órában.

A frissítés óta a Coinbase kriptotőzsdén az ETH-USD kereskedési pár 28 millió dollárral több eladást regisztrált, mint vásárlást – áll a Kaiko kriptopiaci kutatási platform jelentésében.