Jelentősen visszavette a tőkeáttétel maximális szintjét a Binance

Az elmúlt időszakban a Binance kapcsán inkább negatívabb híreket lehetett olvasni. Hiszen több bank blokkolta a fizetéseket a kriptotőzsdére, utalásfeldolgozók hátráltak ki mögüle és az összes kínai keresőmotor is letiltotta az oldalt. Erre reagálva, a Binance feje, CZ is arról beszélt, hogy mindenképpen alkalmazkodni szeretnének, hogy megfeleljenek minden szabályozásnak. De nem csak ez a kriptotőzsde keresi a helyét, hanem az FTX is. Utóbbi vezérigazgatója most bejelentette, hogy lecsökkentik a tőkeáttétel limitet 100-szorosról 20-szorosra. Ugye a tőkeáttétel azt mutatja meg, hogy mennyire adósodhat el egy kriptokereskedő a tranzakciók során.

Jelentősen visszavették a tőkeáttétel maximális szintjét

Ahogy Sam Bankman-Fried elmondta, a megfelelő tőkeáttétel szintje része egy jól működő gazdasági rendszernek. Azt is hangsúlyozta, hogy ez csak egy nagyon kis részét érinti a platform felhasználóinak. Ha lehet hinni a vezérigazgató tweetjeinek, akkor a volumenben és pozíciók számában ez kevesebb, mint 1%-ot tesz ki. Az átlagos tőkeáttétel az FTX-nél kétszeres, ennek ellenére a tőzsde most úgy döntött, hogy megszünteti még a lehetőségét is a hihetetlenül magas, százszoros tőkeáttételnek. Nem sokkal Bankman-Fried tweetjei után, CZ, a Binance vezérigazgatója is posztolt egyet. Ebben bejelentette, hogy a Binance már egy hete maximum hússzoros tőkeáttételt tesz lehetővé az új felhasználók számára.

A meglévő felhasználók esetén a következő hetekben fokozatos lesz az átállás. Korábban a Binance esetén még a 125-szörös tőkeáttétel is lehetséges volt a Binance Futuresben, azaz 100 Tetheres letét után a felhasználó akár 12500 USDT-t is birtokolhatott bitcoinban. Nem csoda, hogy hihetetlenül nagy kereskedési számokat produkált a kriptotőzsde a futures piacon. Ez csak egy lépés egyébként a Binance és az FTX részéről, hogy megpróbáljanak egyensúlyozni a szabályozói követelmények között. Valahol annyira nehezen boldogultak, hogy be is szüntették a szolgáltatásaikat. Ez történt a kanadai Ontarióban, ahol annyira sok problémával szembesültek, hogy inkább befejezték működésüket. Érdekesség még, hogy egy hete CZ azt is bejelentette, hogy le fog köszönni pozíciójáról rövidesen. Célja, hogy olyasvalakinek adja át a helyet, akinek jóval erősebb szabályozói múltja van, hogy ő segítse át a Binance-t a jelenlegi helyzeten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük