Jöhet a Jézuska-rali? A MACD és DMI indikátorok alapján ralira számíthatunk

A 2018 továbbra se kínál megkönnyebbülést a kriptotradereknek, de van pár technikai indikátor, mely alapján egy újabb rali veheti kezdetét már 2019 előtt.

Pozitívban a MACD indikátor

Bloomberg beszámolója szerint a mozgóátlag konvergencia divergenciája (MACD) Galaxy Digital Indexnél a pozitív divergencia területén tartózkodik, ami (lásd képet) az első ilyen felállás hónapok után.

A pozitív MACD divergencia emelkedő irányú trendfordulót jelez előre. Vasárnap a Bloomberg már beszámolt egy másik technikai indikátor pozitívba fordulásáról: az irányított mozgás index (directional movement index – DMI) szintén bikás trend kibontakozását indukálja a bitcoin árfolyam esetében.

A többi momentum indikátorhoz hasonlóan a MACD akkurátusan tükrözi az általános piaci körülményeket különösen a hosszan elhúzódó oldalazó kereskedés idején. A legfrissebb ármozgások pedig továbbra is a trendforduló és emelkedés bekövetkeztéről árulkodnak.

A Bloombergnek adott vezető eToro elemző, Mati Greenspan szerint:

“A technikai oldal nagyszerűen néz ki és a fundamentálisok is fantasztikusak. Minden egy Jézuska-ralira mutat a kriptopiacokon.”

A bitcoin lassan araszol felfelé

A Bloomberg Galaxy Digital Index MACD indikátora a múlt héten egyszer már ‘digitalizálódott’ a bitcoin piacokon. A vezető kriptopénz szilárdan tartja a 6500 dolláros szintet, ami a legmagasabb az elmúlt két hétben.

A többi kriptopénz, mint az ETH vagy az XRP őrzi a 200 USD és 0.5 USD árszinteket. Az XRP november elseje óta 13 százalékot, az ETH pedig 5 százalékot erősödött.

Ugyanakkor nem mindenki volt egyező véleményen a várható Jézuska-rali kapcsán. A Bloomberg alkalmazott, Mike McGlone megjegyezte:

“Sok szerencsét nekik, de a legtöbb indikátor továbbra is negatív.”

A kriptopénzpiacok 2018-ban piaci kapitalizáció alapján 75 százalékot vesztettek értékükből. A hosszú ideje az ökoszisztémában tevékenykedők ugyanakkor felhívják az intézményi befektetők egyre aktívabb jelenlétére a figyelmet, ami a következű felfutás motorja lehet.

Borítókép: Art Station

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük