Jöhet a közvetlen kripto adás-vétel a PayPalon?

A Coindesk meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a PayPal végre nyithat a kriptopénz szektor felé.

Egy iparági forrásra hivatkozva számolt be a Coindesk róla, hogy a PayPal és a Venmo tervezheti a közvelten kriptopénz adás-vételt a platformjaikon.

“Tudomásom szerint a PayPal és a Venmo platformokon közvetlenül lehet majd kriptopénzt adni-venni a beépített tárcáknak köszönhetően együttműködve több váltóval is.” -hivatkoztak az anonim forrásra.

Egy másik forrás pedig azt erősítette meg, hogy a szolgáltatás akár a következő 3 hónapban már élesedhet is. A PayPal egyelőre nem erősítette meg az állításokat.

Jelenleg a kriptopénz piacon meglehetősen nehéz a PayPal segítségével kriptopénzt adni-venni. A cég pénzvisszatérítési garanciája és a visszafordíthatatlan bitcoin és kripto tranzakciók miatt, kevés platform vállalta be az utóbbi időkben, hogy a PayPal igénybevételével váltsanak kriptopénzeket. Ennek oka ugyanis ha a kriptopénz vásárlója azt jelzi a PayPal ügyfélszolgálata felé, hogy nem kapta meg a PayPal segítségével kifizetett érméket, akkor a legtöbb esetben a vásárlónak adnak igazat. Így viszont a kriptopénz eladói könnyen hoppon maradhatnak: elutalták az érméket, de a pénzt elveszi tűlük az ügyfél panaszra hivatkozva a PayPal.

A legnagyobb váltók közül a Coinbasenél lehetett eddig is PayPal számlára kiutalni a váltón tárolt összegeket. 2018 óta az amerikai ügyfelek használhatták ezt a szolgáltatást, majd tavaly az európaiaknak is felajánlotta a Coinbase a PayPalon keresztüli kiutalás lehetőségét. Azonban PayPal segítségével nem igazán lehet P2P módokon kívül kriptopénzt vásárolni még ma sem.

A közvetlen kriptopénz kereskedés a PayPaltól akár 325 millió új felhasználóhoz jutatthatja el a kriptopénzeket, mely jelentős robbanást adhat az ökoszisztémának.