Blockchain szakembert keres a PayPal

A fizetési óriás PayPal blokklánc-szakértőt keres a kiberbűnüldözési osztályára, hogy segítsen azonosítani és megelőzni a pénzügyi bűncselekményeket.

A múlt hónapban meghirdetett állásajánlatában konkrétan AML és a blockchain stratégiai vezetőt keresnek New Yorkba. A PayPal új alkalmazottja felelne a“blokklánc-használati esetek értékeléséért a pénzügyi bűncselekmények kockázatkezelésének szem előtt tartásával, valamint az AML nyomozási tevékenységekért és az e téren kialakuló tendenciák nyomon követéséért”.

A friss vezetőnek kellene értékelnie a PayPal blockchainekkel kapcsolatos portfóliójában szereplő vállalatok esetleges kockázatait, illetve “vezetni a harmadik felek megfelelési meetingjeit a blokkláncokban rejlő lehetőségekkel és potenciálokkal kapcsolatban”. A sikeres jelöltnek legalább 10 éves tapasztalattal kell rendelkeznie a compliance területén.

Nem az első alkalom, hogy a PayPal blockchain megfelelési és kockázatkezelési erőforrások iránt érdeklődik. Tavaly áprilisban például felvásárolta a Cambridge Blockchaint, ami elosztott főkönyvet használ a privát adatok kezelésére. Akkor a befektetést azzal magyarázták, hogy szerintük előnyös lehet a blokklánc alapú adatkezelés a pénzügyi szolgáltatók számára is.

Mellette több blokklánc szabadalom is kötődik a vállalathoz. Szintén tavaly szabadalmat nyert egy ransomware észlelő szoftverre. A ransomware-k vagy zsarolóprogramok köztudottan kriptovalutákban húzzák le áldozataikat. A vállalat korábban azt is vizsgálta, hogy miként lehet gyorsabban végrehajtani a kriptográfiai utalásokat.

2014-ben egyszer már lehetőséget adott kereskedőinek a kriptók elfogadására, de azóta nem alakult ki mélyebb együttműködés a kriptós vállatokkal.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük