Jól keresett a szektor egyik leggazdagabb szereplője a Ripplén

A Ripple egykori társalapítója, Jed McCaleb, aki egyben a Stellar publikus blokklánc és XLM token elindítója is, jól keresett a múlt évben értékesített XRP tokenjein.

McCaleb az elmúlt kalendáriumi évben 411 millió dollár nyereséget realizált a piacra dobott XRP tokenjeivel, a teljes profitja pedig már eléri az 546 millió dollárt.

Az adatok és a levezetés megtekinthető a blokklánc tranzakció-követő Whale Alert blogbejegyzésében, aminek december 29-ki frissített tartalmából kiderül, hogy McCaleb összvagyona a birtokában lévő XRP tokenekkel egyetemben eléri az 1.2 milliárd dollárt. Ezzel a szektor egyik leggazdagabb szereplőjének számít dollár értéken.

McCaleb 2013-ban hagyta ott a Ripple céget és kezdett a saját publikus blokklánca, a Stellar fejlesztésébe. 2014-ben a Stellar és McCaleb egy jogi megállapodás keretében kötelezte magát, hogy a több milliárdos XRP token vagyonát csak fokozatosan értékesíti. A megállapodás limitálta a hetente értékesíthető XRP tokenjei mennyiségét. 2016-ban McCaleb-et azzal gyanúsították, hogy megszegte a megállapodásban leírtakat, ám szerencséjére megnyerte a pert, szóval folytathatta a tokenek piacra öntését.

2020. augusztusában McCaleb hetente 1.74 millió XRP-t adott el, ami durván – akkori árfolyamon – mintegy félmillió dollárt ér. A SEC által frissen bejelentett Ripple per eredményeképp azonban nagyot esett az árfolyam, szóval friss árfolyamokon az eladott XRP-je csupán ~400,000 dollárt ér.

A Whale Alert értesülései szerint McCalebnek továbbra sincs miért aggódnia, ugyanis 3.274 milliárd XRP token tulajdonosa. Aktuális nyomott árfolyamon ez 734 millió dollárt jelent.

Kapcsolódó: A Stellar blokklánc platformot választotta az ukrán kormány