Jól keresett Joe, a bikabálna a karácsonyi szezonban

Joe, a bikabálna kissé szomorkodhatott a múlt hónapban, miután egy határidős long pozíció a Bitfinexen 25 millió dolláros mínuszba küldte. Ám egy friss Twitter bejegyzése szerint januárban már nincs miért panaszkodnia, hiszen 3.5 millió dolláros pluszban áll.

Joe-ról nem írtunk korábban, de lassan ideje lesz megjegyezni a nevét. A múlt hónapban ugyanis egy 20 000 dolláros bitcoin long pozíció nyitásával kisebb pánikrohamot okozott a határidős kereskedők körében. Akkor a vételi ajánlata közel 100 millió dollárt ért.

Közben már elkezdte realizálni a profitját

A long pozíciója akkor rossz döntésnek tűnt, mert a piac az ellenkező irányba kezdett el mozogni, ami azt jelentette volna, hogy kénytelen lett volna eladni egy kis BTC-t, hogy megszabadulhasson a balul nyitott pozícióért. Ám Joe inkább relax maradt és helyette a medvések között trollkodott a Twitteren.

E hónapban kezdte el zárni a pozícióit, ahogy a Bitfinex bitcoin határidős long pozíciószámok csökkenésén is látható.

Bitfinex long pozíciók alakulása
BTC spot piaci árfolyam, Bitfinex

A bikabálna decemberben folyamatosan növelte a long pozícióinak a számát egészen karácsonyig.

Közben az bitcoin árfolyam a periódusban relatíve stabil maradt, néha ugyan megbillent lefelé, de a végére 1500 dollár plusszot gombolt fel.

Ekkor kezdte el zárni a long pozícióit, január negyedétől kiindulva, akkor mikor a tetőfokára hágott az USA – Irán konfliktus újabb felvonása.

Akkor mintegy 45 000 long pozíció volt, most vagyunk 35 000 körül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.