Bankkártyás vásárlás a Bitfinex kriptotőzsdén

A tőkeáttételes kereskedésre szakosodott Bitfinex kriptotőzsdén mostantól bankkártyával és hitelkártyával is lehet kriptopénzt vásárolni.

Pénteken jelentette be a Bitfinex a Twitteren, hogy a kereskedési platform új funkcióval, a kártyás kriptopénz vásárlással bővül.

Mostantól bitcoin mellett, USDT-t, ethereumot vagy bármely ERC-20 tokent is lehet vásárolni a Bitfinexen – közvetlenül bankkártyás fizetéssel.

Eddig kizárólag banki utalással lehetett kriptopénzt vásárolni a Bitfinex oldalán fiat pénzért cserébe. A banki átutalások azonban sokszor napokig is eltarthatnak, ami alatt a kripto piaci akár jelentősen is változhat, így sokan eleshetnek egy-egy jó kereskedési lehetőségtől. Bár évek óta létezik ez az opció, a bankkártyás fizetést csak most vezették be az oldalon. A kártyás vásárláshoz természetesen személyi azonosításra van szükség, de a Bitfinex kereskedési oldala továbbra is használható relatív anonim módon, amennyiben csak kriptopénz befizetés, kereskedés és kifizetés történik a számlánkon.

A 2012 óta működő Hongkong székhelyű kriptopénz tőzsde már veteránnak számít a piacon, bár a múltját számos támadás és botrány kíséri. Mindezek ellenére mára a világ egyik legnagyobb kereskedési platformjának számít a forgalom tekintetében. A Bitfinex egyike volt az első váltóknak, ahol megjelent a tőkeáttételes kriptopénz kereskedés, most pedig bevezették a kártyás vásárlást.

Az év végén rákapcsoltak a fejlesztésekre

Decemberben a Bitfinex innovációs csapata egymás után jelentette be az újabbnál újabb megállapodásokat és funkciókat. Egyik első nagy szolgáltatóként nyitották meg az utat a Lightning hálózata előtt. A Chainalysis blokklánc elemző cég pedig pénzmosás megelőzési folyamatokban támogatja a Bitfinexet, hogy valós időben tudják elemezni a gyanús tranzakciókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.