Jön az angol foci: a Sorare és a Premier League partnerségre léptek

A digitális gyűjthető kártyákkal és fantasy sportbajnokságokkal foglalkozó Sorare NFT fantáziafoci cég hétfőn egy blogposztban jelentette be, hogy partnerségre léptek az angol elsőosztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League szervezetével. Az egyezség 4 évre és 150 millió dolláros összegről szól. A Premier League ezzel szeretné kibővíteni nem helyettesíthető tokenes (NFT) kínálatát.

A Sorare tovább növelheti piaci részesedését a Premier League ajánlatával

Az alku keretében a Sorare lehetővé fogja tenni, hogy a Premier League NFT kártyák vásárlói saját csapatokat építhessenek és ezekkel a bajnokság virtuális változatában játszhassanak majd. A platformnak jelenleg már több mint 3 millió felhasználója van. Ők folyamatosan gyűjtögetik az egyes sportolók NFT-it. Aztán ezekből építenek csapatot, majd a valós meccseken nyújtott teljesítmény alapján pedig jutalmakat tudnak szerezni a kártyáik után. És hát ahogy ilyen játékok esetén lenni szokott, kriptovalutáért lehet limitált kártyákat vásárolni, amelyeket aztán nagyobb áron el is lehet adni. A Sorare platformjához már eddig 280 labdarúgó-szövetség és az egész amerikai profi baseball-bajnokság is csatlakozott.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a 2022. szeptemberében tartott Series B, második körös kockázatitőke-bevonási tender során 680 millió dollárt gyűjtöttek különféle befektetőktől. Már hónapok óta lehet tudni, hogy valamilyen tárgyalások zajlanak a Sorare és a Premier League között, a Sky News is erről számolt be még 2022. októberében. De ezek a hírek nem teljesen szokatlanok. 2021 óta már több kriptos céggel is hírbe hozták az angol elsőosztályú bajnokságot. Például ott volt az egyeztetés a ConsenSysszel vagy éppen a Dapper Labs csapatával is.

A Sorare mindenesetre nagyon vékony jégen jár. Hiszen a fantasy foci kínálata NFT formájában sok hatóság szerint már szerencsejáték. A francia szerencsejátékos hatóság, az ANJ például meg is fenyegette a céget. Azt közölték, hogy ha nem változtat az üzletmenetén vagy nem kér engedélyt, akkor az éves bevételének 5%-ára bírságolja meg a vállalatot. Akárhogy is, ez most egy nagy deal a Sorare számára és a Premier League népszerűségének szekerén is tolni fog egyet.

Ajánlat!

A Premier Liga indulása alkalmából különleges ajánlattal készül a fantáziafoci szerelmeseinek a Sorare: január 30. és február 14. között azok, akik aukció során vesznek legalább két Premier Ligás Limited kártyát (sárga színű) és összeállítják a csapatukat a Premier Liga Semi-Pro versenyre, azok garantáltan kapnak egy Tier 3 Premier Liga kártyát. Az ajánlat csak az első 6000 kártyára érvényes. A másik állandó ajánlat, azoknak szól, akik legalább 5 Limited kártyát vásároltak aukción vagy menedzserektől: ők szinten ingyen jutnak egy Limited kártyához. Az ajánlatok csak közvetítőlinkekkel működnek: https://sorare.com/r/bitcoinbazis