Jönnek a limitált FIFA NFT-k, a szurkolók a világbajnokságra szóló jegyet szerezhetnek

A FIFA, a világ egyik legnépszerűbb sportágának nemzetközi irányító testülete a hét folyamán korlátozott számú NFT-ket dob a piacra. Az NFT-k egyes szerencsés birtokosai a 2026-ban megrendezendő világbajnokság döntőjére szóló jegyet nyerhetnek.

A FIFA+ Collect a 2023-as szaúd-arábiai FIFA Klubvilágbajnokságra dobja piacra a duális NFT-ket. Az első, 100 digitális darabból álló drop december 15-én lesz elérhető és a legritkább egyedi NFT-ket fogja tartalmazni, amelyek esélyt adnak arra is, hogy a rajongók jegyet szerezzenek a 2026-os világbajnokságára. A Mode vezérigazgatója, Francesco Abbate így nyilatkozott,

A FIFA Klubvilágbajnokság izgalmas 10 napnak ígérkezik, és az egyedi darabok megjelenésével, amelyekkel valódi meccs tárgyakat és a FIFA világbajnokság 2026-os döntőjébe való bejutást lehet biztosítani, a rajongók számára további ösztönzést biztosít a részvételre.

A FIFA+ Collect platformon további eszközök fognak megjelenni a FIFA Klubvilágbajnokság alatt, amely december 12-én kezdődik a szaúd-arábiai Dzsiddában. Ezek az egyedi darabok a bajnokság legfontosabb pillanatait fogják bemutatni.

Az NFT-ket eredetileg Algorandon mintelték, de a közelgő gyűjtemény második szakaszában várhatóan a Polygonnal fognak együttműködni. A közlemény szerint a jövőbeni digitális gyűjtői darabok bevezetése is a Polygont fogja használni.

A FIFA közölte, hogy december 19-én összesen 900 digitális NFT-t adnak ki a Polygonon és ezek az NFT-k az OpenSea piactéren is elérhetőek lesznek.

Egyre több blokklánc együttműködés és NFT jöhet

Mivel a rajongók “új és izgalmas módokon” szeretnének kapcsolatba kerülni a világ egyik legnépszerűbb játékával és játékosaival, ezért a FIFA a blokklánc technológia felé fordult. A szövetség ezért hozta létre a platformot, hogy a digitális gyűjtőeszközök minden futballrajongó számára elérhetővé váljanak.

Romy Gai a FIFA üzleti igazgatója elmondta, hogy a FIFA+ Collect a bevezetése óta világszerte nagy népszerűségnek örvend. A rajongók világszerte lehetőséget kaptak arra, hogy “birtokba vehessék a futballtörténelem egy darabját“.

A FIFA a 2022-es évben aktívan tevékenykedett a kriptovilágban. Voltak hírek a metaverzumba való belépésről, crypto.com világbajnoksági szponzorációról és számos NFT kibocsátásról. A projektek 2023-ban folytatódtak és várhatóan egyre több együttműködés láthat napvilágot az új évben is. Ahogy a közleményekből kiderül, hogy a 2026-os világbajnokságra már most elkezdődött az NFT kollekciók kibocsátása és ki tudja, milyen további projektek és meglepetések várnak még a sport rajongói számára.