Jövőálló befektetés: legtöbben bitcoinba fektetnének, a dollárral, arannyal és USA államkötvénnyel szemben

A legtöbben bitcoinba fektetnének az arannyal, fiat pénzzel és kötvényekkel szemben áll egy Ron Paul amerikai ex-szenátor által Twitterre posztolt felmérés szerint.

A bitcoin a jövőálló befektetés

A korábbi amerikai törvényhozó és elnökjelölt jól ismert kriptovaluta-barát nyilatkozatairól. A november 15-én Twitterre kirakott felmérését eddig több mint 78 000 ezren töltötték ki akiknek több mint az 50 százaléka a bitcoint választotta, mint a legszimpatikusabb jövőálló befektetési eszköz. A Twitter kérdés így hangzik:

“Egy gazdag személy odaajándékoz neked 10 000 USD-t. Neked kell eldöntened hogy milyen formában szeretnéd elfogadni. De van egy csavar: Az ajándékot, anélkül hogy hozzányúlnál 10 évig abban a formában kell tartanod, amiben kaptad. Milyen formában kérnéd az ajándékot?”

Választani pedig fiat pénz, arany, bitcoin és 10 éves lejárató US államkötvények közül lehet.

A hasonló tömeges felmérések sorra a bitcoint és a kriptovalutákat hozzák ki az első helyre. Az Egyesült Királyságban a megkérdezettek 93%-a hallott a bitcoinról és 9%-a tulajdonosa is. Moszkvában pedig egy reprezentatív felmérés keretében a Yandex 1000 főt kérdezett meg amely alapján 1%-uk használ kriptopénzt. Lévén Moszkva 12 milliós város, ez akár 120 000 főt is jelenthet.

Amerikában se oly keserű a helyzet mint ahogy az árfolyamokból következtetni lehetne: egy Coinbase által egyetemisták körében végzett kimutatás szerint az amerikai hallgatók 18 százaléka már rendelkezik kriptovalutákkal.

 

Visszaüt a bitcoin kritika

Paul időzítése sem hétköznapi mivel a kriptovaluták sorra kapják a kritikát a volatilitásuk miatt és vélhetően az e heti áresésen is el fog egy ideig csámcsogni a magyar és a nemzetközi mainstream média valamint a kriptovaluták megrögzött FUD-derjei.

Egy ilyen friss kritika az Európai Központi Bank testületi tagjának, Benoît Cœuré-nak a szájából hangzott el aki kedden a bitcoint extrém okos ötletként jellemezte, de ettől még “nem minden okos ötlet jó ötlet.”

Az irónia pont az, hogy egy Twitter kommentelő hozzászólása több lájkot és megosztást kapott mint az eredeti Cœuré beszólás.

Jövőálló befektetés: legtöbben bitcoinba fektetnének

Vortex: “Már rég kihaltál, csak még nem tudsz róla.”