JP Morgan: az Y generáció bitcoin preferenciája az arannyal szemben a hosszútávú siker titka

  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

JP Morgan szerint a Bitcoin továbbra is a 2020-as esztendő legsikeresebb terméke lesz, amivel a kriptovaluta még a másik idei kedvenc aranyat is lenyomja. Az Y generáció, azaz a 1980 és 1995 között születettek, befolyása folyamatosan nő a befektetési piacon, és a bitcoin preferenciájuk megalapozza a kriptográfiai eszközök jövőbeli sikerét is.

A pénzügyi intézmény meglátása szerinte a digitális valuta elfogadottsága továbbra is növekszik az intézményi befektetők körében és az olyan nagyvállalatoknak köszönhetően, mint a PayPal fizetési óriás.

Kapcsolódó: Üdv a klubban: A PayPalnál is lehet bitcoint venni

Arany vs. Bitcoin

“A fizikai aranypiac 2,6 billió dollárt ér, amely magába foglalja az arany ETF eszközöket.”írja a JP Morgan egy pénteki bejegyzésben. A pénzügyi óriás arra következtet, hogy ahhoz, hogy a bitcoin felzárkózzon az aranyhoz piaci értékéhez, “a kriptovalutának tízszeresére kellene emelkednie a jelenlegi szintjéről.”

A cikkírás idején a BTC piaci kapitalizációja 254 milliárd dollár, míg egy Bitcoin árfolyama meghaladta a 13 700 dollárt.

JP Morgan: Miért értékesek a kriptopénzek?

JP Morgan vezérigazgatója, Jamie Dimon – aki korábban a bitcoint csalásnak nevezte – elismerte, hogy “a kriptopénzek nemcsak menedékeszközként, hanem fizetési eszközként való hasznosságuk miatt is értékesek.”

A bankóriás szerint “mivel a jövőben egyre több gazdasági szereplő fogadja el a kriptovalutákat fizetési eszközként, így egyre magasabb lesz a hasznosságuk és piaci értékük.”

Az Y generáció hozza el a változást

A JP Morgan úgy véli, hogy az Y generáció kulcsfontosságú lesz a Bitcoin jövőbeli sikereinél is, de a fordulót az hozza el, hogy egyre több nagyvállalat fog bitcoint elfogadni, tartalékolni és ezzel eltüntetve a digitális arany és fizikai arany közötti értékkülönbséget.

A bitcoin árfolyam csaknem 15%-ot emelkedett a Square amerikai pénzügyi szolgáltató október 8.-i nyilatkozata után, miszerint 50 millió dollárért bitcoint vásárolt.

A PayPal két héttel ezelőtti bejelentése után pedig, a digitális pénz árfolyama áttörte a 13 000 dolláros szintet.

Várhatóan még több vállalat fogja követni a Square és a PayPal nyomdokait azzal, hogy nagy mennyiségű bitcoint tartalékolnak, így az ebből fakadó csökkenő kínálat még tovább fogja nyomni felfelé az árfolyamot (nem befektetési tanácsadás).

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.