Justin Sun otthagyja a Tron-t és csatlakozik Grenada kormányához

Justin Sun meghökkentő hírek kapcsán került a média érdeklődésének középpontjába az elmúlt napokban. A technológiai vállalkozó nevéhez a Tron kriptovaluta platform megalapítása kötődik. Noha az utóbbi időkben több botrányban is része volt, ezúttal teljesen másféle ügyről van szó. 

Ez év márciusában Justin Sun a Tron blokkláncába integrálta a Steemit blokklánc-alapú közösségi média platformot. Ez a húzása váltotta ki a webhely fejlesztőinek és felhasználóinak körében a rendkívül ellenséges visszhangot. Az sem segített a helyzeten, hogy az üzletember is elég passzívan állt a kialakult szituációhoz. Azonban szerencsés módon az incidenst követő pár hétben rendeződött a probléma.

Sun most viszont valami teljesen új dologba vágta a fejszéjét.

A fiatal vállalkozó ugyanis Grenada nagykövete lesz, és ő fogja képviselni az országot a WTO gyűlésein. Ez pedig egyidejűleg azt is eredményezi, hogy lemond a Tron vezérigazgatói posztjáról. A vállalatot 2017-ben alapította s csupán röpke 4 év alatt vitte sikerre elképzelését.

Ez viszont nem azt jelenti, hogy mindennapjai egy csöppet is nyugodtabbá válnának, sőt. Rövid időn belül a svájci Genf felé veszi az irányt.

Justin Sun továbbra is a technológia és a gazdaság modernizációját tartja szem előtt

A Kereskedelmi Világszervezet (World Trade Organization) sajtóközleménye szerint Sun teljes munkaidőben lesz Grenada küldötte.

„Sun Úr blokklánc technológiára vonatkozó szakértelme új lelket képes majd lehelni a regionális gazdaságba. Grenada és a Karib-térség többi országa is keményen megszenvedte a turizmus szüneteltetését a koronavírus-járvány okán. Emiatt is oly fontos a mielőbbi fellendülés a szektorban”, olvasható a kiadványban.

Justin Sun Grenada

„Igazi megtiszteltetés számomra, hogy én képviselhetem majd Grenadát a WTO-nál. Alig várom, hogy az ország követeként tevékenykedhessek. Illetve természetesen azt is, hogy a Kereskedelmi Világszervezettel együttműködjek. A WTO vezetőségével összefogva fel szeretnénk lendíteni a nemzetközi kereskedelmet. Különösen nagy figyelmet fordítva a digitális gazdaság fejlesztésére”, nyilatkozta Justin Sun.

Az azonban nem világos, hogy vajon miként tett szert a vállalkozó egy ilyen kaliberű pozícióra. Mindenesetre, kétségbe vonhatatlanul valós megbízatásról van szó, ami várhatóan mindkét fél számára eredményes lesz.