Justin Sun Poloniex tőzsdéje is támogatja az Ethereum hard forkot

Justin Sun, a Tron (TRX) alapítója elárulta, hogy támogatja az Ethereum (ETH) proof-of-work (PoW) hard forkját.

A forkolt lánc a Proof of Work-et fogja használni, ahogy az Etheruem esetében is, egészen addig, amíg a Merge be nem fejeződik és az Ethereum nem tér át a proof of stake-re. Az ETHW egy teljesen különálló hálózat és kriptopénz lesz az Ethereumtól. A jövő héttől kezdve a Poloniex lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy 1 :1 arányban kereskedjenek az ETHW-vel és az ETHS-szel.

Egy augusztus 4-i tweetben Sun azt mondta, hogy néhány érmével támogatná az Ethereum PoW forkot az Ethereum ökoszisztémájának fejlesztése érdekében.

Jelenleg több mint 1 millió #ETH van nálunk. Ha az #Ethereum hard fork sikeres lesz, akkor néhány forkolt #ETHW-t adományozunk az #ETHW közösségnek és a fejlesztőknek, hogy felépítsék az #ethereum ökoszisztémát”

Amikor az Ethereum végül PoS hálózatra tér át, a blokkláncnak alig lesz szüksége bányászokra. A validátorok a meglévő ETH-t fogják használni a blokkok érvényesítésére. Ezek új ETH-t hoznak létre, és az egyesülés után tétjuttatásokat eredményeznek.

Egy EThereumPoW közösséghez tartozó Twitter-fiókból kiderült, hogy a terv indítása óta már 83 adományt, ingyenes szervereket, AWS krediteket és önkéntes mérnököket és tervezőket kaptak az ökoszisztéma fejlesztéséhez.

Közösségi vélemények

A kriptoközösség különbözőképpen reagál arra a hírre, hogy Justin Sun támogatja az Ethereum PoW forkolt változatát. George Harrap, a Step Finance munkatársa szerint ez csak egy újabb mutatvány a Sun részéről. Harrap azt mondta: ”Az Ethereumnak már létezik PoW változata (és) Ethereum Classic (ETC) a neve”.

Harsh Rajat, az Ethereum Push Notification Service (EPNS) alapítója szerint:

“A decentralizáció zsenialitása az, hogy végül csak a hálózati hatás számít. Bárki, aki úgy érzi, hogy a dolgokat másképp is lehet csinálni, megteheti ezeket a más dolgokat. Én természetesen az ETH Merge és a fő Ethereum PoS lánc mellett vagyok. Azonban a nyílt forráskód azt jelenti, hogy azok, akik másképp akarnak dolgokat csinálni, megtehetik azokat anélkül, hogy a technikai korlátozásokba ütköznének. Csak az számít, hogy hányan támogatják őket.”.

A Bitfinex piaci elemzői ezt állították:

“Az Ethereum hálózatának proof-of-work formában történő új elágazásának kilátása azt mutatja, hogy a digitális token-gazdaságban folyamatos az innovációra való törekvés. Ha új elágazások jelennek meg, érdekes lesz figyelni, hogyan fejlődnek ezek a láncok. Tekintettel arra, hogy egyesek szerint most lépünk be a “kriptotélbe”, a fejlesztők számára talán most van itt az ideje az építkezésnek. Talán ezek a forkolt láncok jelentős szerepet fognak játszani az ökoszisztémában. Emellett egy jövőbeli ETH1 PoW lánc drasztikusan csökkentheti az ETC iránti érdeklődést”.