Kadhafinak egy aranyfedezetű pénz létrehozása miatt kellett meghalnia

Annak ellenére, hogy a francia vezetésű ENSZ Biztonsági Tanács 1973-as határozata Líbia felett repülési tilalmat rendelt el a polgári lakosság védelme érdekében, egy korábban titkosított Hillary Clinton e-mailből kiderül (amiket 2016 újévkor szivárogtattak még ki), hogyan akarták a nyugati országok a NATO-t használni Muammar al-Kadhafi líbiai diktátor megbuktatására. A NATO-beavatkozás ugyanis a hivatalos nyilatkozatokkal ellentétben nem a civil lakosság védelmében történt, hanem hogy megakadályozza Kadhafi azon kísérletét, hogy egy aranyfedezetű egységes afrikai valutát hozzon létre a nyugati központi bankok monopóliumával szemben.

Az e-mailekből az is kiderül, hogy a franciák által vezetett katonai beavatkozás egy másik célja az volt, hogy a nyugati országok hozzáférhessenek Líbia olajvagyonához és neutralizálják Kadhafi azon szándékát, hogy a frankofon Afrika vezető országává váljon.

Egy 2011. áprilisi e-mailben egy akkor külügyminiszterként ténykedő Hillary Clintonnak címzett e-mailben Sidney Blumenthal ragadozó nyugati magatartást indukál Líbia irányába (az e-mail címe: “Francia ügyfél és Kadhafi aranya“).

Az e-mail Nicolas Sarkozy akkori francia elnököt azonosítja a Líbia elleni támadás vezetőjének öt stratégiai célt megfogalmazva: szerezze meg Líbia olaját, biztosítsa a francia befolyást a térségben, növelje Sarkozy hírnevét belföldön, konszolidálja a francia katonai hatalmat és akadályozza meg Kadhafi befolyásának növekedését a frankofon Afrikában.

A legmegdöbbentőbb része a levélnek az a hosszú bekezdés, ahol Blumenthal azt tárgyalja, hogy mekkora fenyegetést jelent Kadhafi 143 tonna arany- és körülbelül azonos mennyiségű ezüsttartaléka a francia frank (CFA) számára, amely akkor még primer fizetőeszköz volt a frankofon afrikai országokban.

Az e-mailből nyilvánvalóvá válik, hogy az amerikai hírszerzési források a Líbia mögötti francia támadást egy tisztán kivehető, kalkulált lépésként írják le a régiós hatalom konszolidációja érdekében a hivatalosan kommunikált humanitárius segélynyújtás helyett.

A 2011-es e-mailben ez áll:

“Ez a jelenlegi lázadás előtt felhalmozott aranyat arra szánták, hogy a líbiai arany dináron alapuló pán-afrikai valutát hozzanak létre. A terv célja az volt, hogy a frankofon afrikai országok számára alternatívát nyújtson a francia frankkal szemben (CFA).

(Forrás megjegyzés: Hozzáértő személyek szerint az arany és ezüst mennyisége alapján több mint 7 milliárd dollárt ér. A francia hírszerzők Kadhafi tervét röviddel a jelenlegi lázadás kezdete után fedték fel és ez volt az az egyik olyan tényező, amely Nicolas Sarkozy-t a Líbia elleni támadásra sarkallta.)”

Az e-mail bepillantást nyújt a külpolitikai színfalak mögé. Miközben a médiában arról papoltak, hogy a líbiai beavatkozásra az emberi életek megmentése érdekében van szükség, addig a valós cél az volt, hogy megakadályozzák Kadhafit, egy egységes pán-afrikai fizetőeszköz létrehozásában és a franciáktól való függetlenedést.

Az e-mail alapján a francia hírszerzés tudomására jutott a nyugat-orientált bankrendszerrel versenyző független líbiai kezdeményezés és ennek megakadályozására a NATO-t használták.

Líbia azóta is a tönk szélén táncol, polgárháború dúlja és Tripolit sokadszorra fenyegeti humanitárius katasztrófa.