Kambodzsa központi bankja blokklánc segítségével fog azonnali banki utalást kínálni

A Kambodzsai Nemzeti Bank (NBC), az ország központi bankja egy blokklánc alapú bankközi fizetési platform indítását tervezi.

A “Bakong” elnevezésű platform még idén elindul, nyilatkozta a Phnom Penh Postnak a NBC főigazgatója, Chea Serey. A platformot 11 bank már támogatja az országból.

A Phnom Penh Kereskedelmi Bank, ami telepíteni fogja az összes fiókjába a rendszert, elnöke Chang Moo szerint: “A Bakong tárca jelenleg össze van kapcsolva a felhasználók bankszámláival, hogy ‘kemény’ valutára tudjanak váltani. Az összes tranzakciót valós időben hajtják végre, az iratokat biztonságosan tárolva az NBC-n.”

Az NBC 2017 óta kutatja a blokklánc alapú fizetési rendszereket. Akkori Serey azt nyilatkozta, hogy a platform segít “sima, hatékony, védett és megfizethető bankközi tranzakciókat biztosítani, amelyek végső soron a felhasználók számára is hasznosak lesznek”.

A Bakong egy ernyő alá tereli Kambodzsa bankjait és fizetési szolgáltatóit “megkönnyítve a végfelhasználók számára az egymás közötti utalásokat, mindezt függetlenül attól, hogy milyen intézményt használnak.”

Érdekelhet:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük